Subota, 22 siječnja, 2022
0 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronika21-godišnjak iz Cerne vozio s 2,21 promila, građani predali dragovoljno naoružanje

21-godišnjak iz Cerne vozio s 2,21 promila, građani predali dragovoljno naoružanje

Foto:ilustracija

Tijekom vikenda, od 21. do 23. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 13 prometnih nesreća, a u jednoj je prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala.

Tijekom vikenda, od 21. do 23. svibnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 13 prometnih nesreća.

Na cesti Vukovar-Bršadin, vozač osobnog automobila s prisutnošću alkohola u organizmu naletio je na vozača bicikla pri čemu je vozač bicikla smrtno stradao dok je putnik u osobnom automobilu zadobio tjelesne povrede, o čemu smo već prethodno izvijestili.

Na cesti Stari Mikanovci-Vrbica vozač osobnog automobila je prešao na lijevu prometnu traku i udario u vozilo iz suprotnog smjera, pri čemu su dvije osobe lakše ozlijeđene.
U Vukovaru, vozačica osobnog automobila je, prilikom skretanja ulijevo, udarila u vozilu koje ju je pretjecalo te uzrokovala slijetanja vozila s ceste pri čemu su oštećena još četiri parkirana vozila. Vozačica koja je uzrokovala prometnu nesreću lakše je ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (2), Županji (2), Andrijaševcima (2), Tovarniku, Babinoj Gredi, Iloku i Gradištu.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, od čega je pet vozača sudjelovalo u prometnim nesrećama. Najveća koncentracija, 2,21 g/kg zabilježena je kod 21-godišnjeg vozača u Cerni. Četiri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Dragovoljna predaja oružja odnosi se na predaju svih vrsta ilegalnog oružja bez sankcija

Tijekom prošlog tjedna, od 17. do 23. svibnja, građani koji su željeli ostati anonimni dragovoljno su predali jednu automatsku pušku, jedan vojni karabin te jednu ručnu bombu.
Također, građani su u tri navrata policiji dojavili pronalaske dvije minobacačke mine i jednu ručnu bombu.

Oružje i eksplozivna sredstva izuzeo je policijski službenik protueksplozivne zaštite te ih pohranio u skladište Policijske uprave do uništenja.

Zahvaljujemo građanima na aktivnom i odgovornom sudjelovanju u kampanji „Manje oružja, manje tragedija“. Na ovaj način zajedno s policijom činite svoje okruženje sigurnijim te štitite sebe i svoje najdraže.

Pozivamo i sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozovu policiju na broj 192 i tako učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija.

Oružje i eksplozivna sredstva ne dirajte i ne donosite sami u policijske postaje. Također, takva sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Nakon poziva, policijski službenici u civilu će doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Na taj način zagarantirana je anonimnost osobe koja predaje ilegalno oružje i sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.