Nedjelja, 29 svibnja, 2022
15 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSvijetAnonymousi tvrde da su hakirali još jedan važan sustav, koji bi mogao...

Anonymousi tvrde da su hakirali još jedan važan sustav, koji bi mogao izazvati kaos u Moskvi

Foto: pixabay ilustracija

Ova skupina objavila je “cyber rat” Vladimiru Putinu 25. veljače, dan nakon što je krenula invazija Rusije na Ukrajinu. Oko pola sata nakon objave, objavili su da su uklonili web stranicu TV kanala RT

Anonymousi su poručili na svojim društvenim mrežama kako su hakirali Središnju banku Rusije.

  • Više od 35.000 datoteka bit će objavljeno u roku od 48 sati, objavit ćemo i tajne ugovore – poručili su.

Ova skupina objavila je “cyber rat” Vladimiru Putinu 25. veljače, dan nakon što je krenula invazija Rusije na Ukrajinu. Oko pola sata nakon objave, objavili su da su uklonili web stranicu TV kanala RT kojeg podržava Kremlj, a koji emitira program u Britaniji.

Hakeri okupljeni u kolektiv Anonymous ciljaju različite mete u Rusiji.

Čini se kako Anonymousi na sve moguće načine pokušavaju onemogućiti normalno funkcioniranje u Rusiji. Nakon što su objavili kako su navodno upali u Rusku središnju banku i dokopali se velike količine dokumenata koje planiraju objaviti, objavili su i kako su navodno hakirali moskovski prometni sustav koji upravlja semaforima.

U objavi na Twitteru napisali su kako su ugasili semafore u Moskvi.

 

Trenutno nije moguće potvrditi točno što su napravili ni kako je to utjecalo na promet u gradu. Ali ako se sjetimo kako to izgleda kad u, primjerice, Zagrebu ili Splitu, koji su puno manji od Moskve, prestane raditi semafor na samo jednom raskrižju, možemo otprilike zamisliti kako bi to moglo izgledati u Moskvi.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije