Branka Uvodića zvali gledatelji zbog emisije: ‘Lijepom našom’ ipak će nastaviti s emitiranjem

0
321

Ovih dana bio sam na sastancima na HRT-u i baba može mirno spavati. Dogovoreno je da, čim se steknu epidemiološki uvjeti, emisija ide dalje, pojasnio je Uvodić.

Televizijski voditelj Branko Uvodić (66), dugogodišnje zaštitno lice HRT-a šokirao je mnoge objavivši krajem srpnja da mu HRT neće produžiti ugovor za emisiju ‘Lijepom našom’ jer je stekao uvjete za mirovinu piše 24sata.hr.

S HRT-a su se tada oglasili o Brankovom prestanku rada.

– Gospodin Branko Uvodić nije dobio otkaz na HRT-u, već je s navršenih 65 godina 2019. stekao uvjete za redovnu starosnu mirovinu. Nakon toga mu je HRT u nekoliko navrata produljio ugovor o radu, s obzirom da je prepoznat kao urednik i voditelj poznatog zabavnog serijala ‘Lijepom našom’. Zadnje produljenje ističe mu 25. srpnja 2020. Budući da trenutno zbog korona krize nismo sigurni da će se ostvariti svi uvjeti za nastavak snimanja emisije ‘Lijepom našom’ uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, u ovom trenutku ne postoje razlozi za daljnji nastavak radnog odnosa g. Uvodića. Ukoliko se steknu uvjeti za ponovno snimanje, HRT će svakako razmotriti ponovni angažman g. Uvodića – pisalo je u službenom priopćenju.

Za Mirovina.hr ispričao je kako se situacija promijenila i kako će gledatelji i dalje vidjeti omiljeno TV lice u uobičajenom izdanju. To je posebice brinulo brojne bake koje su ga obožavale gledati pa su unuci neumorno zvali Uvodića da nastavi s emitiranjem.

  • Ovih dana bio sam na sastancima na HRT-u i baba može mirno spavati. Dogovoreno je da, čim se steknu epidemiološki uvjeti, emisija ide dalje – rekao je Uvodić.

Prva emisija ‘Lijepom našom’ emitirala se 8. studenog 1994. na Prvom programu HTV-a u 20 sati iz Doma sportova u Zagrebu. Od tada je kod publike stekla kultni status i postala brend Hrvatske televizije.

  • Sad bih mogao dogovoriti snimanja za dvije godine unaprijed, eto toliko je zanimanje. Po meni je to razumljivo, jer je ta emisija jedini način da se bogato i slikovito prezentira grad i županija iz koje se javljamo – pojašnjava Branko.