Utorak, 11 svibnja, 2021
13 C
Vinkovci
Naslovnica Hrvatska Čeka nas neugodan vikend: U subotu sve što može odletjeti sklonite, zaboravite...

Čeka nas neugodan vikend: U subotu sve što može odletjeti sklonite, zaboravite na luftiće

Foto: Ivana Dragičević

Još u prvome dijelu subote očekuje se uglavnom sunčano i toplo vrijeme, temperatura će se penjati i do 34 stupnja i posvuda će biti vruće, naročito na Jadranu i u Slavoniji.

Nakon vrućeg i suhog tjedma, vikend pred nama donosi veliku promjenu vremena s osjetnim padom temperature i do 10 stupnjeva, ali i veliko nevrijeme na kopnu.

Još u prvome dijelu subote očekuje se uglavnom sunčano i toplo vrijeme, temperatura će se penjati i do 34 stupnja. Vruće će biti i u gorskom dijelu uz temperature do najviše 31 stupanj, a na Jadranu možda i stupanj do dva više. U Istri i primorju će također puhati umjereni jugozapadnjak. Na jugu Jadrana pravi ljetni dan, u Dalmaciji će biti sunčano i vruće, a puhat će umjereno jugo i zapadnjak.

Ali, zato će poslijepodne stići nova i dosta snažna promjena vremena uz koju su moguće i jače oluje na cijelom području unutrašnjosti. Puhat će i ostat će dosta vjetrovito uz osjetno niže temperature. Pad će biti za desetak stupnjeva, piše dnevnik.hr.

Stoga se čuvajte, najkasnije do 16 sati u subotu sklonite sve što bi moglo letjeti, provjerite jesu li vam kante za smeće zaštićene jer biste, ako ih vjetar uključi u promet, mogli izazvati i nesreću, upozorila je prognostičarka Dunja Mazzocco Drvar.

U subotu predvečer u Istri i na Kvarneru, noću sve do Punte Planke, a u nedjelju u cik zore i dalje na jugu, ne izlazite na more na luftićima, flamingosima i sličnom i računajte na to da će dio primorskog i pomorskog prometa biti privremeno prekinut.

I na Jadranu će se promjena vremena osjetiti na sjevernom dijelu i to u obliku grmljavinskih pljuskova. U noći na nedjelju zapuhat će jaka do olujna bura koja će se proširiti na cijelu obalu u nedjelju i koja će i malo smanjiti vrućinu, što nisu dobre vijesti za one koji su planirali provesti vikend na moru.

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.