Srijeda, 21 travnja, 2021
12 C
Vinkovci
Naslovnica Vijesti ČEKA SE VRAĆANJE PROPUSNICA I NOVE MJERE: Od utorka zabrana kretanja između...

ČEKA SE VRAĆANJE PROPUSNICA I NOVE MJERE: Od utorka zabrana kretanja između županija?

Zabrana kretanja trajala bi najvjerojatnije do 8. siječnja. Za iznimne situacije, odnosno za osobe koje zbog prirode posla moraju odlaziti u drugu županiju, izdavale bi se posebne propusnice…

Odluku o uvođenju zabrane kretanja između županija koja bi bila na snazi od utorka 22. prosinca, Nacionalni stožer civilne zaštite objaviti će najkasnije sutra na press konferenciji, javlja Jutarnji List.

Nacrt odluke kojoj je cilj sprječavanje većih okupljanja tijekom božićnih i novogodišnjih praznika je navodno već pripremljen i vrlo je izvjesno da će biti usvojen. Mjesto prebivališta moglo bi se napustiti, ali ne izvan okvira županije. Grad Zagreb bi se mogao napuštati samo do granica zagrebačke županije.

Zabrana kretanja trajala bi najvjerojatnije do 8. siječnja. Za iznimne situacije, odnosno za osobe koje zbog prirode posla moraju odlaziti u drugu županiju, izdavale bi se posebne propusnice.

Premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu na prvoj konferenciji za tisak nakon izlaska iz izolacije da je zabrana kretanja izvjesna kako bi se spriječilo širenje virusa tijekom blagdana.

Na početku sjednice Vlade premijer je ponovio da se Covid-19 širi unutar obitelji, pozvao da se odgode sva druženja i svedu na minimum u nekoliko narednih tjedana, unatoč blagdanima.

  • Ključno je smanjiti druženja jer time prekidamo lance širenja virusa. Veliki brojevi koje imamo pokazuju da se toga ne pridržavamo dovoljno – kazao je premijer.

  • U pripremi su nove mjere koje će Stožer sutra objaviti nakon što se nakon sjednice Vlade konzultira sa znanstvenicima. Potrebno je smanjiti mobilnost i druženja – poručio je Plenković.

  • Borimo se za bolji siječanj. Potrebno je dodatno smanjiti mobilnost i smanjiti druženja na minimum – rekao je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade.

Tijek sjednice možete pratiti OVDJE.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.