Srijeda, 21 travnja, 2021
12 C
Vinkovci
Naslovnica Svijet Čeličenje kod Rusa! Prvo sauna pa ledeno tuširanje na snijegu, roditelji nemaju...

Čeličenje kod Rusa! Prvo sauna pa ledeno tuširanje na snijegu, roditelji nemaju ništa protiv

Foto:The Siberian Times/East2west News/Profimedia
Djeca koja ovo prakticiraju razumnija su, uravnoteženija, optimističnija i lakše prolaze kroz sezonu gripe, kaže učiteljica iz Sibira.

Djeca u državnom vrtiću u Krasnojarsku u Sibiru skidaju se u rublje i vani, na snijegu, polijevaju ledenom vodom  – i sve navedeno dio je njihova odgojno-nastavnog programa za koji se vjeruje da ih održava zdravima i zaustavlja brojne infekcije.

– Mali ‘morževi’ prvo su se ugrijali u sauni, a poslije toga uslijedilo je tradicionalno tuširanje hladnom vodom – rekao je glasnogovornik odjela za obrazovanje u Krasnojarsku, a prenosi Daily Mail.

image

The Siberian Times/East2west News/Profimedia

Predškolska učiteljica i trenerica plivanja Oksana Kabotko (45) objasnila je kako s mališanima ne prakticiraju ove metode ako se temperatura zraka spusti ispod minus 25C. Naravno, za hladno tuširanje potrebno je imati odobrenje roditelja, a većina ih se apsolutno slaže s politikom vrtića. Klinci prije polijevanja obavezno uče i kako pritom pravilno disati.

image

Foto:The Siberian Times/East2west News/Profimedia

– Djeca koja prakticiraju ledeno tuširanje razumnija su, uravnoteženija i optimističnija. Bolje su organizirana. To morate činiti svako jutro, a za to vam je potrebna snaga volje. Ne prisiljavamo nikoga – objašnjava Oksana Kabotko.

– Činjenice je teško pobiti – i naš liječnik potvrđuje da ova djeca puno lakše prolaze kroz sezonu gripe – kaže druga učiteljica, također velika pobornica ove metode.

image

Foto:The Siberian Times/East2west News/Profimedia

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.