Srijeda, 14 travnja, 2021
5.8 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Češnjak vam se često osuši i ne možete ga više upotrijebiti? Doznajte...

Češnjak vam se često osuši i ne možete ga više upotrijebiti? Doznajte kako ga pravilno čuvati

Uz ove jednostavne savjete sačuvajte njegovu svježinu.

Omiljeni začin koji se odlično slaže s mnogo jela često se zna osušiti i ne možete više s njim ništa učiniti. Češnjak treba, baš kao i svježe začine poput bosiljka, origana, kadulje, dobro čuvati. Jedino tako možete spriječiti nepotrebno bacanje. Kako prenosi Pink Villa, najbolja metoda jest držanje češnjaka u pletenoj košarici ili mrežastoj vrećici na sobnoj temperaturi – od 15 do 18°C pri blagoj vlažnosti.

Drugi način je u hladnjaku, i to u zatvorenoj ladici koja je inače namijenjena za voće i povrće. Bitno je napomenuti da ga morate iskoristiti čim ga izvadite iz hladnjaka. Ako ga ostavite na sobnoj temperaturi nakon što se ohladio, ubrzo će se početi raspadati. Također, možete usitniti češnjak u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led i zamrznuti. Jednostavno izvadite kockicu, dvije i dodajte jelu tijekom kuhanja. Također, možete u blender dodati malo maslinova ulja i začina poput ružmarina ili bosiljka, pa time začiniti hranu. Češnjak možete ispeći u pećnici, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, stavite ga u plastičnu posudicu i zamrznete.

Ovo je genijalan razlog da stavite češnjak pod jastuk večeras:

Češnjak nije baš poželjna namirnica koju biste razmotrili kao pomoć za akciju u spavaćoj sobi, složit ćete se. No, sada nije riječ o tome već o sasvim suprotnoj “aktivnosti

Autor: vecernji hr

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.