Cijepio se protiv korone čak 10 puta u jednom danu

0
288

Muškarac na Novom Zelandu se cijepio cjepivom protiv koronavirusa čak 10 puta u jednom danu.

-Učinio je to za novac, vjerojatno su ga platili umjesto kojih je primio cjepivo – objavio je u subotu portal  „Stuff“.

Ministarstvo zdravstva Novog Zelanda izrazilo je zabrinutost i pokrenulo istragu. Osim da je na Novom Zelandu, mediji koji izvještavaju o ovom slučaju ne navode gdje se  točno dogodila ova prijevara i kako je otkrivena. Na Novom Zelandu oni koji se žele cijepiti ne moraju pokazati identifikacijski dokument. Vjeruje se da je muškarac otišao u nekoliko centara za cijepljenje.

Liječnici su ponašanje muškarca i onih koji su mu platili cijepljenje opisali kao “opasno, glupo i sebično” – piše “Stuff”.

Liječnica Helen Petousis-Harris dodala je da će muškarca ruka boljeti vjerojatno puno više nego da je uzeo normalnu dozu.

Postoji malo podataka o tome što se događa nekome tko primi cjepivo protiv covida deset puta u jednom danu jer istraživanja nisu obuhvatila tako prevelike doze – rekla je Petousis-Harris

Ministarstvo zdravstva savjetovalo je svim osobama koje su primile više doza od preporučenih da što prije potraže savjet liječnika.

Imunolog, profesor Graham Le Gros, složio se, kako će muškarca vjerojatno “stvarno boljeti ruka” te je izrazio zaprepaštenje činjenicom da je muškarac to učinio jer mu vjerojatno doista treba novac.

Također je kritizirao one koji su dovoljno privilegirani da plate kako bi izbjegli cijepljenje.

-Imunološki sustav treba samo pravu količinu cjepiva da bi funkcionirao – rekao je Le Gros.

Mnoge novozelandske trgovine i ustanove zahtijevaju dokaz o potpunom cijepljenju za ulazak. Oko 89 posto Novozelanđana u potpunosti je cijepljeno. S populacijom od pet milijuna, od početka pandemije bilo je oko 12.500 slučajeva zaraze i 46 smrtnih slučajeva.

Izvor: Fenix-magazin/MD