Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Svijet COVID SEMAFOR: EU počinje označavati tamnocrvene zone na karti

COVID SEMAFOR: EU počinje označavati tamnocrvene zone na karti

Foto:Ecdc

Boja će se primijeniti na područja u kojima virus cirkulira na vrlo visokim razinama, uključujući i ona gdje se pojavljuju nove inačice.

Na razini EU postignut je dogovor za dodavanjem “tamnocrvene” oznake na Covid-19 semafor, koji pokazuje razinu rizika Covid-19 u europskim regijama, s ciljem zaustavljanja svih putovanja koja nisu nužna u ove regije.

Prema preporuci Komisije, “tamnocrveno” je dodano postojećim kategorijama zelene, narančaste, crvene i sive u tjednoj karti koju objavljuje Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) kako bi se izbjegla sva putovanja koja nisu nužna, i na taj način spriječilo širenje bolesti.

image

Foto: Ecdc

 

Boja će se primijeniti na područja u kojima virus cirkulira na vrlo visokim razinama, uključujući i ona gdje se pojavljuju nove inačice virusa. „Tamnocrvena“ područja definirana su kao područja u kojima je 14-dnevna kumulativna stopa Covid-19 slučajeva 500 na 100 000 ljudi ili više.

“Države članice trebale bi obeshrabriti namjere za sva putovanja u crvena i tamnocrvena područja, istodobno nastojeći izbjeći ometanje osnovnih putovanja”, navodi se u priopćenju Vijeća EU-a piše jutarnji hr.

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.