Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Hrvatska Crveni križ krenuo s uplatama jednokratne pomoći stradalima u potresu

Crveni križ krenuo s uplatama jednokratne pomoći stradalima u potresu

HRVATSKI Crveni križ izvijestio je da su krenule uplate jednokratne novčane pomoći stradalima na potresom pogođenom području.

Novčana pomoć isplatit će se za 31.835 kućanstava s područja Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije. Od toga se 30.513 zahtjeva odnosi na Sisačko-moslavačku županiju, 1036 na Zagrebačku i 286 na Karlovačku županiju.

Ukupno je pristiglo 34.580 zahtjeva za pomoć, a odbijeni su oni koji su u više navrata ispunjavali zahtjev ili nisu ispunjavali kriterije.

Pomoć će se isplatiti iz donacija koje su pristigle na ime Apela za stanovništvo Hrvatske pogođeno potresom, s donatorskog telefona te od uplata Međunarodne federacije Crvenog križa i Nacionalnog društva Crvenog križa, gdje je ukupno uplaćeno 51.039.020 kuna.

Pomoć se dijeli u dvije skupine

“Jednokratna novčana pomoć dijeli se u dvije skupine – samačko i višečlano kućanstvo. Samcima će biti uplaćeno 900 kuna, a višečlanom kućanstvu 1900 kuna. Od ukupnog broja odobrenih zahtjeva, višečlanih kućanstava je 21.796, a samačkih 10.039”, navodi se u priopćenju HCK-a.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.