Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika Curica (10) umrla od gušenja dok je radila izazov na društvenoj mreži...

Curica (10) umrla od gušenja dok je radila izazov na društvenoj mreži TikTok

Tužitelji su otvorili istragu o mogućem poticanju na samoubojstvo i istražuju je li tko pozvao djevojčicu da sudjeluje u izazovu.

Desetogodišnja djevojčica koja se jučer ugušila u izazovu društvene mreže TikTok, slučaj je koji je jučer šokirao cijelu Italiju.

Curica je sudjelovala u takozvanom izazovu gušenja na Tik toku u kojem stavila remen oko vrata i zadržavala dah dok se snimala.

Tužitelji su otvorili istragu o mogućem poticanju na samoubojstvo i istražuju je li tko pozvao djevojčicu da sudjeluje u izazovu.

Na ovaj slučaj odmah je reagirala talijanska regulatorna agencija za privatnost podataka te naložila videoaplikaciji TikTok da blokira račune svih maloljetnih korisnika u Italiji.

U izjavi regulatorne agencije za privatnost podataka navodi se je TikTok dužan blokirati neprovjerene korisničke račune najkasnije do 15. veljače te zabraniti registraciju za djecu mlađu od 13 godina.

Glasnogovornica TikToka u Italiji istaknula je kako su privatnost i sigurnost apsolutni prioriteti za TikTok te dodala kako neprekidno rade na zaštiti svojih politika, procesa i tehnologija s ciljem zaštite zajednice, a posebice mlađih korisnika.

TikToku iz dana u dan raste popularnost širom svijeta, a upravo je najveći dio korisnika te mreže tinejdžerske dobi. prenosi 24 sata hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.