Dijelove BiH poharala pijavica, olujni vjetar nosio krovove s kuća

0
407

FOTO: FENA

“Nevrijeme još traje, općina je poduzela sve mjere sukladno zaštiti i spašavanju, ekipe su na terenu s tim da svako malo dobivamo dojave građana o pričinjenoj šteti uglavnom na krovnim konstrukcijama”

Olujno nevrijeme s pijavicom pogodilo je noćas općinu Kupres, a posebno naseljena mjesta Odžak i Novo naselje gdje je prouzročila ogromne materijalne štete na stambenim i pomoćnim objektima.

– Od udara olujnog vjetra i pijavice oštećene su porodične kuće i pomoćni objekti na navedenim lokalitetima te je pričinjena također veća materijalna šteta u centru grada, točnije na objektu Hrvatskog doma u Kupresu- izjavio je za Fenu u ime Civilne zaštite općine Kupres kazao Marijan Rebrina.

“Nevrijeme još traje, općina je poduzela sve mjere sukladno zaštiti i spašavanju, ekipe su na terenu s tim da svako malo dobivamo dojave građana o pričinjenoj šteti uglavnom na krovnim konstrukcijama” rekao je Rebrina.

O broju ugroženih objekata još je rano govoriti, a trenutno ekipe iz Elektroprivrede HZHB, podružnica Kupres nastoji ukloniti nekoliko stabala na spornom područje koje je prekinulo dotok električne energije kućanstvima.

Po njegovim riječima, najvjerovatnije će općinski načelnik za ugroženo područje proglasiti elementarnu nepogodu.