Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Hrvatska Došli su mu ovršiti traktor, kao treći vlasnik nije dužan ni lipe,...

Došli su mu ovršiti traktor, kao treći vlasnik nije dužan ni lipe, dužan prvi vlasnik

24 sata hr

Traktor je kupio od žene iz Velike Gorice koja je bila drugi vlasnik. No, traktor je predmet ovrhe, jer joj ga je prodao prvi vlasnik koji je jednoj tvrtki ostao dužan.

Gotovo sam se onesvijestio kad mi je u ponedjeljak šestero ljudi u pratnji policije zakoračilo u dvorište. Rekli su mi da su došli po traktor koji je ovršen, a moje poduzeće nije nikome dužno ni lipe.

Priča nam to Siniša Maričić (40), vlasnik tvrtke Agro Maričić iz Ivanić Grada, koji je 2017. godine kupio traktor od žene R. Š. s područja Velike Gorice, koja je bila drugi vlasnik. Međutim, taj traktor je sad predmet ovrhe jer ga je ženi iz Velike Gorice prodao D. M. iz Lipovljana, koji je bio prvi vlasnik, a koji je jednoj tvrtki s područja Nove Gradiške ostao dužan za repromaterijal.

24sata

Foto: 24 sata hr

 

Siniša kaže da nije mogao vjerovati da će se sudski ovršitelj, odvjetnik i vlasnik tvrtke koja ima navodna potraživanja te njegovih trojica radnika ponašati kao da su u svojem dvorištu i tvrditi da je traktor u njihovu vlasništvu te ga pokušati upaliti i odvesti.

  • Svi su se sjatili prema traktoru, a ja im nisam želio dati ključ. Ovršitelj mi je samo pokazao značku i rekao da je traktor ovršen. Jedan od radnika se popeo sa stražnje strane i ušao u traktor. Pokušali su ga upaliti, ali bezuspješno jer je ključ kodiran – govori nam Siniša koji se godinama bavi poljoprivredom i uslužnim djelatnostima.

Njegova supruga Ivana (36), dok su pokušavali ovršiti traktor, tješila je djecu i mobitelom snimala pokušaj pokretanja traktora. Na kraju su odustali kad su vidjeli da traktor ne mogu pokrenuti, kaže nam Siniša.

Ističe da je traktor platio 120.000 kuna te nam pokazuje kupoprodajni ugovor i dokaz o uplati preko računa. Govori nam i kako je prije kupnje bio u policiji u Velikoj Gorici, gdje su mu potvrdili da na traktoru nema nikakvih tereta i založnih prava te da ga može prepisati na sebe.

  • Traktor sam platio, sve provjerio. Traktor je moj i Božji. Ne želim ga predati – dodaje Siniša. O slučaja smo zatražili i očitovanje Općinskog suda u Kutini koji je nadležan za ovrhu traktora. Međutim, do objave teksta nismo dobili odgovor piše 24 sata hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.