Dva splitska restorana imaju na meniju sushi na polugolim djevojkama

0
83

Foto: Facebook

U dva splitska restorana serviraju sushi na polugolim djevojkama. Opis posla je da glume stalak za hranu. Udruga Domine: ‘To je trgovanje ženskim tijelom!’

Splitski restorani Olive tree vintage caffe fine dining lounge i Roof 68 / Fetish, Food & Me u svojoj ponudi imaju nešto sasvim neobično. Naime, gosti imaju mogućnost jesti sirovu ribu s polugolih djevojaka. Odnosno, umjetnički performans dekoriranja i jedenja sushija s tijela, piše Slobodna Dalmacija.

Na Facebooku je još 2016. godine osvanuo neobičan oglas.

  • Traži se iznimno zgodna hostesa da glumi stalak za hranu na stolu. Stoji u ležećem položaju po sat vremena dok gosti ne skupe svu hranu. Kasnije se odlazi u backstage dok se ne pripremi druga postava. Djevojka ne mora biti potpuno gola, već se intimni dijelovi mogu prekriti naljepnicama i listićima. Plaćen je cijeli put i smještaj, a po performansu se dobiva honorar od 1500 kuna – pisalo je u oglasu koji je objavio Olive tree.

Sat i 15 minuta za četvero ljudi košta 3600 kuna, a za šest 5000 kuna. Dva sata jedenja sushija s nečijeg tijela će četvero platiti 5400 kuna, a šest 7500 kuna.

24sata


Serviranje sushija na golom, u pravilu ženskom, tijelu se zove nyotaimari.

Denis Jušić, jedan od vlasnika, kratko je rekao za Slobodnu kako su poslovni rezultati tvrtke sjajni i poklopio.

Ali, iz alternativnih izvora Slobodna Dalmacija je saznala da je djevojkama dozvoljena komunikacija s gostima.

  • Olive tree i Roof 68 su novi epicentri hedonizma s konceptualno složenim i jedinstvenim projektom prilagođenim novim trendovima. Jedini imperativ je gen za hedonizam – stoji u njihovoj P.R. brošuri iz 2019.

Udruge nezadovoljne

Ti novi trendovi potječu iz razdoblja 17. stoljeća u Japanu. Trendove je komentirala izvršna koordinatorica udruge Domine Mirjana Kučer.

  • Iznenađena sam. Mogu samo iskazati nezadovoljstvo jer ovo što se radi nije zakonom zabranjeno. Krajnja objektivizacija osoba. Ovo nije nikakvo proširenje ponude već jeftina retorika patetičnih razloga kao što je opravdavanje bolesnog konzumerizma i slijepe želje za profitom. Danas se daje cijena svemu. Za mene je ovo oblik prostitucije. Ovo definitivno spada u nasilje. Jedno kada proširiš tu ponudu, pasti će i cijena takvog rada. Jednom kad si na tržištu, nema natrag, nema slobode – izjavila je Kučer.

Najavili inspekciju

Iz Državnog inspektorata su rekli da takvo nešto do sada nisu znali da postoji, ali isto tako, to nije zabranjeno.

  • Bitno je da je hrana u svim fazama proizvodnje i distribucije zaštićena od bilo kakve kontaminacije koja bi ju učinila nejestivom – potvrdili su iz Državnog inspektorata.

Rekli su i kako će obaviti inspekcijski nadzor i javiti rezultate, ali od 7. prosinca nisu javili ništa prenosi 24 sata hr.