Četvrtak, 22 travnja, 2021
19 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti EVO KAKO ĆE IZGLEDATI HRVATSKI NACIONALNI STADION

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI HRVATSKI NACIONALNI STADION

Hrvatska dijaspora trebala bi pomoći u izgradnji nacionalnog stadiona! O tome su se već pojavile već neke medijske priče, ali u nedjelju su Sportske novosti ekskluzivno saznale pravu istinu o tom projektu, a dobili su i ekskluzivne fotografije kako bi stadion trebao izgledati.

Priču je ispričao čovjek čija je to ideja, uostalom kao i mnoge druge u hrvatskom nogometu. Radi se o Damiru Miškoviću, predsjedniku Rijeke:

“O tome da hrvatsku dijasporu uključimo u izgradnju stadiona, razgovaramo već duže vrijeme. Ideja je osvanula u Hrvatskom nogometnom savezu, jedan manji krug ljudi u Izvršnom odboru razgovarao je o tome. Čak je zgotovljen i video tog stadiona koji je spreman za prezentaciju našim iseljenicima. Taj spot je napravljen još u veljači.”, kazao je u uvodu Mišković.

Delegacija HNS-a predvođena Davorom Šukerom, Zlatkom Dalićem, Marijanom Kustićem i Damirom Miškovićem, uz potporu države i klubova naših iseljenika već je trebala otputovati u SAD, nakon toga u Južnu Ameriku, Australiju..  A gdje će biti nacionalni stadion?

“Po meni, stadion treba biti u Zagrebu! Gdje će on biti lociran u Zagrebu, u Maksimiru ili negdje drugdje, o tome ne odlučujem ja niti HNS. Meni je normalno da jedan takav stadion bude u Zagrebu, iako sam iz Rijeke. Recimo, imam sve papire za Kantridu, mogao bih forsirati da se tamo napravi, ali to ne želim. Taj stadion koristila bi reprezentacija i bilo tko drugi tko ga – plati! Može to biti Dinamo, Lokomotiva, Rijeka, ili svi oni koji bi, recimo, na njemu željeli održavati koncerte. Ali krucijalna ideja jest da Hrvatska dobije stadion! Također, taj stadion bi primao između 30 i 35 tisuća gledatelja, maksimum.   

Izvor:nogometne-vijesti hr

 

 

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.