Utorak, 11 svibnja, 2021
27 C
Vinkovci
Naslovnica Hrvatska HŽ-CARGO nabavio novu električnu lokomotivu

HŽ-CARGO nabavio novu električnu lokomotivu

Foto: HŽ Cargo

HŽ Cargo se pohvalio da je nabavio novu električnu lokomotivu.

U priopćenju za javnost su javili da su električnu lokomotivu marke Siemens Vectron X4 A17 nabavili od njemačke ELL Germany GmbH koja bi služila za izvlačenje teških vlakova iz Rijeke i Bakra na zahtjevnim dionicama pruge sa velikim usponima i malim radijusima, kako saznajemo sve do Ogulina dalje bi te vlakove preuzimale ELEKTRIČNE LOKOMOTIVE SERIJE 1 141.

Modernizacija voznog parka

“Suvremena električna lokomotiva koja može udovoljiti svim potrebama vuče, nudi tehničku fleksibilnost i dugoročnu ekonomsku predvidljivost, prvi je konkretni iskorak u smjeru neophodnog zaokreta u načinu poslovanja društva te prilagođavanja uvjetima na sve većem i sve konkurentnijem tržištu željezničkog prometa”, navode u priopćenju.

HŽ CARGO kaže da je “modernizacija voznog parka jedan od glavnih preduvjeta za provedbu uspješnog restrukturiranja kompanije sukladno ciljevima koje je odobrila Europska komisija kako bi se poslovanje stabiliziralo i održalo” te su dodali da imaju u planu za 2021. godinu nabaviti još dvije električne lokomotive minimalne snage 5,6 MW, koje bi trebale stići početkom godine.

Foto:Josip Petrlić/Ljubitelji Željeznice fb

Nova uprava predložila kratkoročne i dugoročne mjere

“Nova uprava je u lipnju 2020. godine s obzirom na zatečeno stanje likvidnosti i solventnosti predložila kratkoročne i dugoročne mjere kojima je cilj osigurati prvenstveno stabilizaciju tvrtke s dugoročnim ciljem pronalaska kvalitetnog strateškog partnera koji bi doprinio nastavku poslovanja”, završavaju priopćenje iz HŽ CARGA.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.