Ivankovo: Tijekom noći provalio u dvije trgovine i zapalio tri osobna automobila

0
565

Foto: Ivankovo info

Policijski službenici su počinitelja zatekli prilikom druge provale u trgovini te tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili sumnju da je iste noći provalio u još jednu trgovinu te izazvao požare na tri osobna automobila.

U ranim jutarnjim satima 1. prosinca policijski službenici su zatekli 23-godišnjaka iz Vinkovaca u provali u trgovini mješovite robe u Ohridskoj ulici u Vinkovcima te ga spriječili u namjeri otuđenja artikala koje je stavio u dvije vrećice.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa u pokušaju, 23-godišnjak je uhićen te je nad njim u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je isti 23-godišnjak tijekom noći 30.11./1.12. prethodno provalio i u trgovinu mješovite robe u Ulici Bošnjaci u Ivankovu iz koje nije ništa otuđio.

Također je utvrđeno kako je tijekom iste noći u Ivankovu, u ulicama M. Gupca, J. Kozarca i Rojičani, s ciljem oštećenja tuđe stvari, uporabom otvorenog plamena nepoznatog izvora izazvao požare na tri osobna automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, čime je vlasnicima, vinkovačkoj građevinskoj tvrtki, 38-godišnjakinji i 27-godišnjaku pričinjena znatna materijalna šteta.

Prilikom gašenja požara na svom osobnom automobilu, 27-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Protiv 23-godišnjaka policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za kazena djela Teške krađe i Oštećenja tuđe stvari, te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.