Kakve su osobe koje nose ime Julija?

0

Na današnji dan, 9. siječnja, imendan slave osobe koje nose ime Julija, Julijana i Julijan. Prema nekim tumačenjima, žensko ime Julija potječe od drevnog rimskog muškog imena Julianus.

Ono je pak izvedeno iz prezimena stare rimske patricijske porodice Julijevaca (lat. Iulius) čiji je najpoznatiji član bio legendarni rimski vladar, vojskovođa i političar Gaj Julije Cezar.

Žensku varijantu imena proslavio je engleski književnik William Shakespeare svojom dramom “Romeo i Julija” iz 1595. godine, vjerojatno najpoznatijom ljubavnom pričom svih vremena.

Prema numerološkim analizama, osobe s imenom Julija vrlo su emotivne. Uvijek vjeruju ljudima i zato je lako slomiti njihovo osjetljivo srce.

Međutim, lako opraštaju, a ujedno su vrlo empatične i uvijek imaju razumijevanja za sve.

Julije ne vole strku i žurbu, preferiraju mir i vole smireno sređivati jednu po jednu obvezu ili problem.

Vrlo su tvrdoglave i kada nešto požele, napravit će sve što je u njihovoj moći da to i ostvare. Radišne su, marljive, savjesne i požrtvovne, pogotovo kada se bore za ljude koje vole i svoje ciljeve.

Umjesto logikom i razumom, često su vođene srcem i emocijama. U stresnim situacijama ponekad znaju reagirati previše naglo, ali kasnije požale zbog toga.

Zadovoljna dnevnik hr