Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
17 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaKrčka obitelj Toljanić prva u Hrvatskoj osvojila je nagradu za europsku veliku...

Krčka obitelj Toljanić prva u Hrvatskoj osvojila je nagradu za europsku veliku obitelj godine

Nakon nevjerice uslijedili su radost i zahvalnost što smo izabrani u ovom za nas jako teškom i izazovnom periodu, rekla je Katarina Toljanić majka dvanaestero djece, koja je na proljeće je ostala bez supruga Franje…

Europska konfederacija velikih obitelji proglasila je krčku obitelj Toljanić za Europsku veliku obitelj 2020. godine. Prvi put ovo priznanje stiglo je u Hrvatsku.

  • Nakon nevjerice uslijedili su radost i zahvalnost što smo izabrani u ovom za nas jako teškom i izazovnom periodu – rekla je Katarina Toljanić majka dvanaestero djece koja je na proljeće ostala bez supruga Franje.

Obitelj Toljanić je za ovo značajno priznanje nominirala udruga Obitelji 3plus koja okuplja gotovo 1.000 obitelji s troje ili više djece u Hrvatskoj. Riječ je o jednoj od najpoznatijih višečlanih obitelji u našoj zemlji. Uz velike obiteljske obveze uspjeli su stvoriti i uspješnu tvrtku s više od 50 zaposlenika. Nažalost, ovog proljeća zadesila ih je velika tragedija. Poginuo je Katarinin suprug, jedan od najpoznatijih hrvatskih vinara. Unatoč golemoj tuzi, Katarina i dalje svjedoči obiteljske vrijednosti te je primjer djeci, ali i svima u okolini. Nastoji pružiti djeci siguran i miran dom te sačuvati sjećanje na vrijednog supruga kome je obitelj uvijek bila na prvom mjestu.

  • On živi s nama, vidim ga u svakom djetetu, u našem poslu – kazala je Katarina Toljanić.

I sama nominacija za nagradu bila za obitelj veliko iznenađenje.

  • Netko smatra bitnim ukazati na važnost odrastanja, odgoja, a na kraju krajeva i suživota trinaestero osoba raznih uzrasta pod jednim krovom. A kada smo saznali da nam je dodijeljena titula europske velike obitelji 2020.godine, iznenađenje je bilo još i veće – izjavila je Katarina.

Udruga Obitelji 3plus ponosna je što je u velikoj konkurenciji upravo obitelj koju su nominirali i pobijedila prenosi 24 sata hr.

  • Obitelj Toljanić živi istinske obiteljske vrijednosti i pokazuje kako obiteljsko zajedništvo može nadići i najteže životne situacije. Ponosni smo što je ova nagrada po prvi puta dodijeljena obitelji iz Hrvatske – rekao je Ivan Malbašić, predsjednik udruge.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije