Srijeda, 21 travnja, 2021
12 C
Vinkovci
Naslovnica Sport KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE: Izbornik Horvat, ne bojimo se nikoga, spremni smo

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE: Izbornik Horvat, ne bojimo se nikoga, spremni smo

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija stigla je u Montpellier gdje će u petak, subotu i nedjelju u utakmicama protiv Francuske, Portugala i Tunisa tražiti plasman na Olimpijske igre.

Reprezentacija je smještena u hotel u kojem zbog mjera za sprječavanje širenja koronavirusa vrijede slična pravila kao na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Hotel se ne napušta osim u slučaju treninga i utakmica na koje igrači i stručni stožer putuju autobusom. Ide se direktno u dvoranu na trening odnosno na utakmice i odmah nakon toga vraća u hotel.

Tri utakmice u tri dana

Na kvalifikacijskom turniru za odlazak u Tokio na Olimpijske igre Hrvatska kreće utakmicom protiv Francuske u petak u 21 sat. Protiv Portugala će igrati u subotu u 18:30 sati, a u nedjelju protiv Tunisa. Dvije najbolje momčadi iz skupine ostvarit će plasman na Olimpijske igre.

”Hrvatska je spremna, obrana je u prošlosti bila naš zaštitni znak, bit će tako i sad i u budućnosti. Znamo da je jako važan taj defenzivni dio. Nastojat ćemo kontrolirati svaku utakmicu svih 60 minuta. Respektiramo maksimalno sve tri ekipe, ne bojimo se nikoga i sigurno da ćemo tražiti svoju šansu. Imamo još dva treninga, zdravstveni karton je zasad zadovoljavajući, da ne ureknemo. Prije svega moramo uživati u ovome svemu, nema svatko ovakvu priliku da se bori za svoju zemlju i da izbori Olimpijske igre”, najavio je turnir izbornik rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat.

 

Može biti slika sljedećeg: tekst

Foto: Hrvatski rukometni savez


Došli pripremljeni

”Osjećamo se puno bolje, zdravi smo i nadam se da ćemo to pokazati ovaj turnir, mislim da sve to trebamo pokazati na terenu. Izbornik nas poznaje, mi poznajemo njega, pripremali smo se, pogledali jako puno videa i trenirali. Izbornik nam je svima slao videa tako da smo praktički došli pripremljeni i na okupljanje. Radili smo našu obranu 5-1, 6-0 i napad, tranziciju koju smo rekli da trebamo popraviti. Jako je težak turnir, ali mi smo spremni, naš cilj je sigurno otići na Olimpijske igre. Nadam se da ćemo krenuti sutra dobro s Francuskom i nadam se da ćemo u nedjelju svi slaviti”, izjavio je kapetan Domagoj Duvnjak piše index hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.