Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Regija Lavina izmiješanog snijega, drveća i kamenja od 2000 kubika izlila se na...

Lavina izmiješanog snijega, drveća i kamenja od 2000 kubika izlila se na cestu u Sloveniji

Fotografije lavine objavila je policijska uprava u Novoj Gorici Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU Nova Gorica

Lavina miješanog snijega, kamenja i drveća pala je rano jutros na cestu između Trente i Bovca u zapadnoj Sloveniji, na području Triglavskog nacionalnog parka, pa je cesta od jutros zatvorena.

Gorica Policija Nova izvijestio da je na 6,15 jutros su bili obaviješteni da postoji velika lavina na cesti ispred sela Soča.

‘Prema početnim podacima, lavina je, pomiješana sa kamenjem i drvećem, prekrila dio ceste dug oko 50 metara. Lavina je visoka između 4 i 5 metara, a sadrži oko 2000 kubika snijega. Područje lavine i korita Soče pretresli su pripadnici gorske službe spašavanja uz pomoć pasa, jer je postojala mogućnost da lavina zakopa motorno vozilo ili ljude. Nakon očevida, pripadnici gorske službe pod lavinom nisu zatekli nikoga ‘, kažu u PU Nova Gorica, a prenosi RTVSlo .

tportal
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU Nova Gorica

Beti Melinc , voditeljica lokalne podružnice Kolektor CPG, koja održava cestu, potvrdila je za STA da je oko 2.000 kubičnih metara snijega pomiješanog s kamenjem i drvećem iskliznulo na cestu. Strojevi raščišćavaju cestu na oba kraja klizišta, ali trebat će nekoliko sati da se očisti barem za hitna vozila ili jednosmjerni promet, dodala je.

Podsjetimo, Slovenska agencija za zaštitu okoliša jutros je priopćila da će tijekom dana, zbog kombinacije oborina i topljenja snijega, vodostaj većine rijeka naglo porasti, a kao posebno rizične ističu se rijeke Kupa i Krk piše t portal hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.