Četvrtak, 29 srpnja, 2021
30.1 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaZanimljivostiLezite, izgubite centimetar u struku i smanjite bol u leđima! Fantastična japanska...

Lezite, izgubite centimetar u struku i smanjite bol u leđima! Fantastična japanska metoda.

Vrlo elegantna, jednostavna i učinkovita mogućnost gubitka centimetra u struku. Ne morate ništa raditi, samo ležite na ručniku presavijenom u kolut i izgubite centimetre u struku. To je metoda japanskog liječnika Fukucudzija (68), autora čuvene knjige, koja je prodana u više od 5 milijuna primjeraka.

Dr Fukucudzi je specijalist za zdjelične probleme već 20 godina koji je otkrio da je glavni uzrok velikih naslaga na struku raspad zdjeličnih i subkostalnih kostiju. Nakon niza pokusa i eksperimenata, utvrdio je istinitost svoje hipoteze i osmislio vježbe za brzo mršavljenje. Iako se ono što treba učiniti ne može se nazvati vježbama piše pozitivanstav.com.

Suština metode je: ležite na ručniku presavijenom u kolut nekoliko minuta tri puta dnevno. Rezultat: gubitak dodatnih centimetara u struku. Dakle, evo što učiniti:

  1. Napravite kolut ručnika

i zamotajte u neku vrpcu

 

  1. Sjednite na čvrstoj i ravnoj površini (ne u krevet!), Bolje na podu.

  1. Položaj ručnika mora biti točno ispod pupka

 

  1. Provjerite, kažiprstima napravite liniju od pupka do ručnika s obje strane. Savijeni ručnik mora biti malo širi od širine leđa

  1. Opustite se. Stavite noge na širinu ramena i savijte stopala tako da vas dodiruju samo nožni prsti

  1. Ispružite ruke iznad glave

  1. Dlanove okrenite prema dolje i sastavite male prste

Iskreno, prilično nezgodna poza. Ako vam je prvi put teško ispružiti ruke, ne brinite, ispružite se koliko možete. Važno je osigurati da se mali prsti na rukama i flasteri na nogama dodiruju.

To je to! Ležali biste u tom položaju 5 minuta. Možete ležati tako 3 puta dnevno, ali prvi put ne više od 5 minuta.

Nije teško, ali na početku se pojavi neugodan, čak i bolan osjećaj, jer će se vaš kostur početi vraćati u svoj prirodni položaj. Ako vam je preteško izdržati potrebnih 5 minuta, počnite s minutu ili dvije i svaki dan povećavajte dok ne navršite 5 minuta.

I ne propustite nijedan dan da postignete stabilan rezultat! U osnovi je vrsta istezanja. Ako pomaknete valjak ispod dojke – imat ćete učinak podizanja grudi. Ako ga stavite na dio ispod rebara – struk će postati izraženiji.

Samo budite oprezni jer se čak i u pet minuta ležanja u tom položaju kosti i zglobovi pomiču.

Stoga ustanite vrlo polako nakon sesije. Prvo u stranu, zatim sjednite i tek onda ustanite. Izbjegavajte nagle pokrete. Naravno, ako imate problema sa kralježnicom, leđima, posavjetujte se s liječnikom ili ortopedom – možete li raditi ovu vježbu.

Čak i ako ne vjerujete u ovu metodu, nemate ništa protiv pokušati. Preporučujem vam da barem prvi put izmjerite volumen prije i nakon tretmana i bit ćete ugodno iznenađeni!

Za mene su nakon petog puta (nisam se mjerila nakon prvog) 2 cm nestalo u struku, 2 cm ispod prsa i 2 cm u trbuhu, a visina se povećala za 0,8 cm. Teško je povjerovati, ali istina je! S vremenom se vaše držanje poboljšava i imate lijep, zdrav osjećaj po cijelom tijelu, bolovi u leđima prestaju.

Isprobajte i napišite svoje iskustvo u komentarima. Sigurna sam da će biti vrlo zanimljivo.

Ako netko zna japanski, možete pogledati  ovaj video  s tretmanom drugih. Fukucudžija u kojoj sudjeluju dvije djevojke. Nakon prvog tretmana jedan je izgubio 4 cm u struku. Drugi se nije izgubio u struku, pa se povećao za 1 cm.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.