Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Mačke su lijek za dušu i tijelo: predenjem prenose ljubav, smiruju i...

Mačke su lijek za dušu i tijelo: predenjem prenose ljubav, smiruju i liječe!

Francuski veterinar Jean Yves Gauchet došao je do zaključka da predenje mačke ima ljekovita svojstva jer smiruje i rješava probleme stresa, tjeskobe i nesanice.

Zvuk predenja utječe na osobu poput nježne glazbe koja opušta živce i potiče dobro raspoloženje.

Maženje s mačkom ima i terapeutsko svojstvo – smiruje, opušta i razveseljava, a moguće je ublažiti emocionalno neispunjenje, posebno kod ljudi koji su usamljeni.

Članovi obitelji koji imaju kućnog ljubimca međusobno su više povezani, što olakšava rješavanje sukoba.

Nakon niza studija, liječnici su došli do zaključka da se predenje mačaka razlikuje u vrijeme uživanja i u vrijeme upozorenja osobe na određenu bolest.

Prema svjetskim ortopedima, frekvencija od 25 – 200 Hz, koju mačka proizvodi tijekom predenja, najbolja je za jačanje kostiju.

Prema najnovijem istraživanju kardiologa, vlasnici mačaka imaju 40 posto manji rizik od srčanog udara.

Stručnjaci također tvrde da sila vibracija koju proizvode mačke utječe na ubrzanje cirkulacije, što pridonosi bržem smanjenju oteklina i uklanjanju infekcije iz tijela.

Također je primijećeno da je oporavak nakon bolničkog liječenja mnogo brži u prisutnosti mačke ili psa, kao i da životinje pozitivno utječu na imunološki sustav i sprečavaju mnoge bolesti.

U osnovi, sva učinkovitost mačaka leži prije svega u pozitivnim osjećajima koje izazivaju kod svojih vlasnika, jer i lijepe misli znače lijep život!

Živjeli mačići!

 

Izvor: atma

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.