Utorak, 11 svibnja, 2021
13 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Maske koje same 'ubijaju' virus stigle u Hrvatsku, poznato koliko je kuna...

Maske koje same ‘ubijaju’ virus stigle u Hrvatsku, poznato koliko je kuna potrebno izdvojiti

Maska se u kontinuitetu može nositi do tri sata, a potom je treba skinuti, odložiti na ravnu površinu i ostaviti 40 minuta kako bi svojstva materijala neutralizirala patogene.

Maske koje same ‘ubijaju’ koronavirus stigle su u Hrvatskoj. One su od danas u distribuciji preko Medike, a uskoro bi trebale biti dostupne u ljekarnama gdje će ih moći kupiti građani. U ovoj pošiljci nalazi se 128.000 komada, a pojedinačna cijena iznosit će oko 40 kuna.

  • Očekujemo još narudžbi, osobito jer su nam se već javili iz Srbije, Mađarske, Austrije i Švicarke da su zainteresirani za kupnju – objasnili su iz tvrtke Rinigard koja je uvoznik za ove maske, piše 24 sata.

zaštitne maske | Autor :

S obzirom na veličinu narudžbe, cijena maske bi se mogla mijenjati u budućnosti.  Izgledom slične su klasičnim kirurškim maskama, ali ove maske imaju dva sloja bakar-oksida, spoja koji ima antivirusna i antibakterijska svojstva, a u njima je još jedan filter te u 99,9 posto slučajeva zaustavljaju čestice.

Maska se može nositi s obje strane. Mogu se koristiti više puta, sve dok ih se ne prolije s vodom ili fizički ne uništi.

Smatra se kako osoba jednu masku može u prosjeku nositi mjesec dana, a virusi i bakterije koji dođu koji dođu u doticaj s maskom odmah se uništavaju pa su zbog toga nosive više puta. Vlaga, znoj ili slina ne smanjuju učinak maske, a masku nije potrebno niti sušiti nakon korištenja te ne zahtjeva nikakvo posebno održavanje, poput sterilizacije.

Maska se u kontinuitetu može nositi do tri sata, a potom je treba skinuti, odložiti na ravnu površinu i ostaviti 40 minuta kako bi svojstva materijala neutralizirala patogene.

Maske su patent izraelske tvrtke MedCu, a proizvode se u Kini.

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.