Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika Muškarac iz Retkovaca osumnjičen za dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva

Muškarac iz Retkovaca osumnjičen za dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Retkovaca zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva 53-godišnjakinje i policijskog službenika PU vukovarsko-srijemske.

Naime, 17. ožujka oko 21,20 sati 71-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,21 g/kg) pokušao nasilno ući u obiteljsku kuću 53-godišnjakinje u Novoj ulici u Vinkovcima te joj uputio ozbiljne prijetnje smrću zbog čega je zatražila intervenciju policije. U strahu za vlastiti život, 53-godišnjakinja je žurno napustila obiteljsku kuću te se trčeći udaljavala Novom ulicom i potom Privlačkom ulicom. Za njom je odmah krenuo 71-godišnjak te u njenom smjeru ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, uslijed čega je 53-godišnjakinja zadobila prostrijelnu ranu ruke.

U daljnjem napadu spriječio ga je policijski službenik PU vukovarsko-srijemske van službe koji je, čuvši hice iz pištolja, sa ciljem sprječavanja daljnjeg počinjenja kaznenog djela izdao više upozorenja i naredbi počinitelju. Unatoč danim zapovijedima, 71-godišnjak je nastavio pucati u smjeru 53-godišnjakinje i policijskog službenika koji je potom u krajnjoj nuždi uporabio vatreno oružje kako bi otklonio izravnu opasnost za svoj život i život 53-godišnjakinje.

Nedugo zatim su na mjesto događaja pristupili policijski službenici koji su uhitili 71-godišnjaka uz uporabu sredstava prisile te ga priveli u prostorije policije, dok je vozilo hitne medicinske pomoći prevezlo 53-godišnju Vinkovčanku u OŽB Vinkovci, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena. 71-godišnjak i policijski službenik nisu ozlijeđeni.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 71-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, slijedi mu optužni prijedlog nadležnom sudu.

Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabe sredstava prisile opravdanima i na zakonu utemeljenima izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.