Muškarac stavio lažnu silikonsku ruku i pokušao izbjeći cjepivo

0
359

Talijan koji je želio potvrdu o cijepljenju protiv koronavirusa, a da se ne cijepi, pojavio se na terminu za cijepljenje s lažnom rukom, rekli su dužnosnici.

Muškarac, u 50-ima, pojavio se na cijepljenju sa silikonskim kalupom koji je pokrivao njegovu pravu ruku, nadajući se da će proći neopaženo.

No sestra nije bila zavarana te je muškarac prijavljen policiji u Bielli, sjeverozapadu Italije.

Sestra je rekla lokalnim medijima da je vidjela da mu je koža “gumenasta i hladna”, a pigment “presvijetao”, kad mu je podigla rukav.

Bilo mi ga je žao, mislila sam da ima protezu i da sam ga nekako natjerala da mi pokaže krivu ruku. No onda mi je priznao da namjerno nosli lažnu ruku kako ne bi dobio cjepivo”, ispričala je sestra Filippa Bua za CNN. Istaknula je kako je isprva bila šokirana, a onda se naljutila. “Nije pokazao poštovanje za našu inteligenciju i profesiju“, kazala je.

Kad je otkriven, muškarac je pokušao uvjeriti sestru da zažmiri na jedno oko, izvijestila je la Repubblica. No ona ga je umjesto toga prijavila policiji za prijevaru.

Navodno se radi o muškarcu koji je zdravstveni radnik suspendiran sa svoga posla jer nije cijepljen. Cjepivo je obavezno za sve zdravstvene radnike u Italiji prenosi dnevnik hr.