Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Hrvatska Na granicama kilometarske gužve, za ulazak u Hrvatsku čeka se i do...

Na granicama kilometarske gužve, za ulazak u Hrvatsku čeka se i do šest sati

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, zbog pojačanih kontrola i najavljenih mjera tijekom blagdana stvaraju se kilometarske kolone.

Promet je pojačan na svim važnijim cestama i graničnim prijelazima. Gužve su i kolone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, a zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim su graničnim prijelazima čekanja višesatna.

Na Macelju se na ulazak u Hrvatsku čeka manje od dva sata, a na Bregani čeka se šest sati. Aktualno stanje na cestama možete pogledati na stranici HAK-a.

Kolone i u Austriji i Sloveniji

Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske (ispred tunela Karavanke, autocesti Maribor-Ptuj prema GP Macelj, autocesti od Ljubljane prema GP Bregana).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Gužve nakon odluka Stožera

Naime, otkada je Stožer objavio odluku o uvođenju propusnica, mnogi građani otišli su na put prije stupanja na snagu mjera i odluke o ograničenju putovanja.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. siječnja 2021.

Svi oni koji žele ući u RH moraju imati negativan test na koronavirus. Ako ga nemaju moraju ga napraviti u RH i do dobitka testa biti u samoizolaciji.

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.