Srijeda, 28 rujna, 2022
12 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaNadaju se povratku svih učenika 1. veljače, naučit će i o potresima

Nadaju se povratku svih učenika 1. veljače, naučit će i o potresima

“Nadamo se da će se uskoro odgajatelji cijepiti protiv COVID-a i da će to također pridonijeti stabilnosti poučavanja.”

 

-I u cijeloj Hrvatskoj i u Slavoniji, na temperaturama ispod nule, u ponedjeljak je započelo drugo polugodište školske godine 2020./2021., U kojem su vrata škole otvorena za učenike osnovnih škola, one u posebnim razredima i maturante. U školama je započela i edukacija o rješavanju zemljotresa, a učitelji ne napuštaju nadu da će se svi učenici moći vratiti u redovnu nastavu 1. veljače.

Na udaljenosti

Uvjereni smo i da bi, osim ovih mjera, učenici predmeta mogli pohađati i školu te da će se to dogoditi za dva tjedna. Također se nadamo da će uskoro svi odgajatelji biti cijepljeni protiv COVID-a i da će to također pridonijeti stabilnosti nastave. 

U petak su na sjednici Učiteljskog vijeća svi učitelji prošli dodatnu obuku o zaštiti i spašavanju od potresa, a svatko će o toj temi razgovarati sa svojim učenicima, a uskoro ćemo organizirati i vježbu u slučaju potresa na razini škole “, rekla je Vesna Vrbošić, ravnatelj Osnovne škole Vijenac, koji je, pozivajući se na mogućnost provođenja ispita za „predmete“ u školi, ako do daljnjeg ostanu na mreži, istaknuo da se takav način provođenja provjera mora temeljiti na ispunjavanju epidemioloških uvjeta.
-Nadamo se da će uskoro svi odgajatelji biti cijepljeni protiv COVID-a i da će to također pridonijeti stabilnosti poučavanja. U petak su na sjednici Učiteljskog vijeća svi učitelji prošli dodatnu obuku o zaštiti od potresa i spašavanju u slučaju potresa, a svatko će o toj temi razgovarati sa svojim učenicima, a uskoro ćemo organizirati i vježbu potresa na razini škole “, rekla je Vesna Vrbošić, ravnatelj Osnovne škole Vijenac, koji je, osvrćući se na mogućnost provođenja ispita za “predmete” u školi, ako do daljnjeg ostanu na mreži, istaknuo da se takav način provođenja provjera mora temeljiti na ispunjavanju epidemioloških uvjeta.
-U drugom semestru u osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Đakovu, nakon zimskih stanki od ukupno 576, tristotinjak učenika i osoba s invaliditetom vratilo se u klupe, odnosno 21 odjeljenje u matičnoj školi i tri odjeljenja u dvije područne škole.

Ispitivanje
-Stoga im ne bi smetalo što se ispiti održavaju u školi. To je sigurno izvedivo, ali to nije naša odluka. Jasno je da bi bili najsretniji kad bi se sva djeca mogla vratiti u školu. Ali to nije bilo realno očekivati, pa smo se dobro pripremili za takav način rada.
-Međutim, nadamo se da bi se predmet mogao predavati po modelu A od 1. veljače “, kaže ravnatelj Andrija Šušak, dodajući da će učenici koji su se u ponedjeljak vratili u školu dobiti obuku o mjerama u slučaju potresa.” Učitelji će , svi u svom razredu razgovarat će s učenicima o toj temi, a onda ćemo do kraja tjedna imati vježbu protiv potresa u školi. Napominjući da to za nas nije ništa novo.
-Naša škola obično provodi ovakvu vrstu edukacije, a svake godine organiziramo jednu protupotresnu i vatrogasnu vježbu “, kaže Šušak. ali to nije naša odluka. Jasno je da bi bili najsretniji kad bi se sva djeca mogla vratiti u školu. Ali to nije bilo realno očekivati, pa smo se dobro pripremili za takav način rada. Međutim, nadamo se da bi se predmet mogao predavati po modelu A od 1. veljače “, kaže ravnatelj Andrija Šušak, dodajući da će učenici koji su se u ponedjeljak vratili u školu dobiti obuku o mjerama potresa.”
-Učitelji će , svi u svom razredu razgovarat će s učenicima o toj temi, a onda ćemo do kraja tjedna imati vježbu protiv potresa u školi. Napominjući da to za nas nije ništa novo. Naša škola obično provodi ovakvu vrstu edukacije, a svake godine organiziramo jednu protupotresnu i vatrogasnu vježbu “, kaže Šušak. ali to nije naša odluka piše glas slavonije hr.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije