Ponedjeljak, 1 ožujka, 2021
8 C
Vinkovci
Naslovnica Hrvatska Nadaju se povratku svih učenika 1. veljače, naučit će i o potresima

Nadaju se povratku svih učenika 1. veljače, naučit će i o potresima

“Nadamo se da će se uskoro odgajatelji cijepiti protiv COVID-a i da će to također pridonijeti stabilnosti poučavanja.”

 

-I u cijeloj Hrvatskoj i u Slavoniji, na temperaturama ispod nule, u ponedjeljak je započelo drugo polugodište školske godine 2020./2021., U kojem su vrata škole otvorena za učenike osnovnih škola, one u posebnim razredima i maturante. U školama je započela i edukacija o rješavanju zemljotresa, a učitelji ne napuštaju nadu da će se svi učenici moći vratiti u redovnu nastavu 1. veljače.

Na udaljenosti

Uvjereni smo i da bi, osim ovih mjera, učenici predmeta mogli pohađati i školu te da će se to dogoditi za dva tjedna. Također se nadamo da će uskoro svi odgajatelji biti cijepljeni protiv COVID-a i da će to također pridonijeti stabilnosti nastave. 

U petak su na sjednici Učiteljskog vijeća svi učitelji prošli dodatnu obuku o zaštiti i spašavanju od potresa, a svatko će o toj temi razgovarati sa svojim učenicima, a uskoro ćemo organizirati i vježbu u slučaju potresa na razini škole “, rekla je Vesna Vrbošić, ravnatelj Osnovne škole Vijenac, koji je, pozivajući se na mogućnost provođenja ispita za „predmete“ u školi, ako do daljnjeg ostanu na mreži, istaknuo da se takav način provođenja provjera mora temeljiti na ispunjavanju epidemioloških uvjeta.
-Nadamo se da će uskoro svi odgajatelji biti cijepljeni protiv COVID-a i da će to također pridonijeti stabilnosti poučavanja. U petak su na sjednici Učiteljskog vijeća svi učitelji prošli dodatnu obuku o zaštiti od potresa i spašavanju u slučaju potresa, a svatko će o toj temi razgovarati sa svojim učenicima, a uskoro ćemo organizirati i vježbu potresa na razini škole “, rekla je Vesna Vrbošić, ravnatelj Osnovne škole Vijenac, koji je, osvrćući se na mogućnost provođenja ispita za “predmete” u školi, ako do daljnjeg ostanu na mreži, istaknuo da se takav način provođenja provjera mora temeljiti na ispunjavanju epidemioloških uvjeta.
-U drugom semestru u osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Đakovu, nakon zimskih stanki od ukupno 576, tristotinjak učenika i osoba s invaliditetom vratilo se u klupe, odnosno 21 odjeljenje u matičnoj školi i tri odjeljenja u dvije područne škole.

Ispitivanje
-Stoga im ne bi smetalo što se ispiti održavaju u školi. To je sigurno izvedivo, ali to nije naša odluka. Jasno je da bi bili najsretniji kad bi se sva djeca mogla vratiti u školu. Ali to nije bilo realno očekivati, pa smo se dobro pripremili za takav način rada.
-Međutim, nadamo se da bi se predmet mogao predavati po modelu A od 1. veljače “, kaže ravnatelj Andrija Šušak, dodajući da će učenici koji su se u ponedjeljak vratili u školu dobiti obuku o mjerama u slučaju potresa.” Učitelji će , svi u svom razredu razgovarat će s učenicima o toj temi, a onda ćemo do kraja tjedna imati vježbu protiv potresa u školi. Napominjući da to za nas nije ništa novo.
-Naša škola obično provodi ovakvu vrstu edukacije, a svake godine organiziramo jednu protupotresnu i vatrogasnu vježbu “, kaže Šušak. ali to nije naša odluka. Jasno je da bi bili najsretniji kad bi se sva djeca mogla vratiti u školu. Ali to nije bilo realno očekivati, pa smo se dobro pripremili za takav način rada. Međutim, nadamo se da bi se predmet mogao predavati po modelu A od 1. veljače “, kaže ravnatelj Andrija Šušak, dodajući da će učenici koji su se u ponedjeljak vratili u školu dobiti obuku o mjerama potresa.”
-Učitelji će , svi u svom razredu razgovarat će s učenicima o toj temi, a onda ćemo do kraja tjedna imati vježbu protiv potresa u školi. Napominjući da to za nas nije ništa novo. Naša škola obično provodi ovakvu vrstu edukacije, a svake godine organiziramo jednu protupotresnu i vatrogasnu vježbu “, kaže Šušak. ali to nije naša odluka piše glas slavonije hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.