Srijeda, 26 siječnja, 2022
0.2 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaCrna kronikaNajmanje šest osoba poginulo, a 30 nestalo u poplavama u Njemačkoj

Najmanje šest osoba poginulo, a 30 nestalo u poplavama u Njemačkoj

U poplavama nakon obilnih kiša na zapadu Njemačke u noći sa srijede na četvrtak poginulo je najmanje šest osoba, a nakon urušavanja nekoliko zgrada u pokrajini Eifel traga se za 30 nestalih. Dva policajca poginula su dok su spašavala građane.

U mjestu Schuld u regiji Eifel, na granici prema Belgiji i Luksemburgu, tijekom noći je zbog poplave urušeno šest kuća u kojima je boravilo 30 osoba za kojima se trenutačno traga.

Prema navodima policije u saveznoj pokrajini Porajnje-Falačka, situacija u mjestu Schuld je nepregledna. Nekoliko se kuća nalazi pred rušenjem, a policija i vatrogasci još uvijek spašavaju 50-ak osoba koje su se popele na krovove svojih kuća.

U mnogim su mjestima stanovnici odsječeni od ostatka svijeta.

U susjednoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija tijekom intervencije i pokušaja spašavanja građana od vodenih masa poginula su dva policajca.

Premijer te savezne pokrajine i kandidat Demokršćanske unije CDU/CSU za kancelara Armin Laschet uputio se prema gradu Hagen, koji je među najteže pogođenim mjestima u toj saveznoj pokrajini.

U tom su gradu stanovnici u nižim dijelovima, u blizini jedne od četiriju rijeka koje protječu kroz grad, pozvani da napuste svoje kuće te se upute prema višim dijelovima grada.

Premijerka savezne pokrajine Porajnje-Falačka Malu Dreyer preko Twittera je poručila kako strahuje s onima koji su u opasnosti te je zahvalila pomagačima.

Meteorolozi i za danas najavljuju jake oborine u tom, ali i drugim dijelovima Njemačke.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.