Srijeda, 21 travnja, 2021
16.8 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Nakon buđenja odmah spremate krevet? Stručnjaci otkrili zašto to nikada ne biste...

Nakon buđenja odmah spremate krevet? Stručnjaci otkrili zašto to nikada ne biste trebali raditi

Ova navika ima puno više štete nego koristi.

Većina nas kao dijete je naučilo da je važno pospremiti krevet kada se probudimo svako jutro, a to je obično povezano s urednošću i organiziranošću. Međutim, stručnjaci su otkrili kako bi nam ta navika mogla nanijeti više štete nego koristi, jer bismo nesvjesno mogli stvoriti savršen okoliš za grinje, kako piše The Sun.

Stručnjaci iz tvrtke MattressNextDay upozorili su da spremanje kreveta čim se probudite stvara savršeno okruženje za grinje jer ih okružujete toplinom.

  • Grinje vole toplinu vašeg kreveta, pa ujutro trebate ostavit svoje pokrivače kako jesu oko 30 minuta da se ohlade, a zatim složiti krevet kao što to inače radite – objasnili su stručnjaci.

Grinje su sitne životinje koje su nevidljive golom oku, a hrane se ljuskicama kože koje padaju tijekom dana i dok spavamo. Često se nalaze u namještaju, tepisima, posteljini, pa čak i igračkama, a mogu uzrokovati svrbež, curenje nosa ili suzne oči ako ste alergični. Vole vlažna i topla mjesta, čija je temperatura između 20 i 25 stupnjeva Celzijusa.

Uz prozračivanje vašeg kreveta, tim stručnjaka je također otkrio da je mazanje kreme ravno prije spavanja velika greška. Nanošenje losiona za neke je ritual, ali ako nakon toga odmah odete u krevet, posteljina umjesto toga upije svu vlagu.

  • Postoje stvari koje možete učiniti da vaša posteljina ostane svježa. Na primjer, ne jesti u krevetu, ne dopuštati kućnim ljubimcima da uđu u krevet i koristiti proizvode za njegu kože i tijela barem 30 minuta prije spavanja, tako da ih vaša koža sasvim upije – otkrivaju.

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.