Utorak, 11 svibnja, 2021
27 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika Nakon niza teških prometnih prekršaja kojima je izazvao prometnu nesreću osumnjičen i...

Nakon niza teških prometnih prekršaja kojima je izazvao prometnu nesreću osumnjičen i za krivotvorenje isprave

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog kojim je predložena novčana kazna od 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 8 mjeseci, a kao pravna posljedica osude prijeti mu i 10 negativnih bodova, te donošenje rješenja o nemogućnosti podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku 2 godine

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci s Ispostavom Markušica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.

Naime, 20-godišnjak je u svojstvu vozača sudjelovao u prometnoj nesreći 25. travnja u 19,40 sati u Starim Mikanovcima, upravljajući neregistriranim osobnim automobilom Opel Vectra na koji je postavio nepripadajuće županjske registracijske pločice, i to pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije. Uslijed neprilagođene brzine i korištenja mobitela prilikom vožnje izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Prilikom nekontroliranog kretanja vozilo udara u kuću, dva stabla i ormarić javne rasvjete te se zaustavlja na mostu kolnog ulaza. Prilikom udara vozila u stabla, deblo jednog stabla se prelomilo te je krošnja odbačena na fasadu druge kuće. U prometnoj nesreći 20-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Registarske pločice su oduzete, a protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Također, zbog počinjenih prometnih prekršaja, slijedi mu i optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 20.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od osam mjeseci. S obzirom da je osumnjičeni počinio niz teških prekršaja, istom kao pravna posljedica osude prijeti upisivanje 10 negativnih prekršajnih bodova, a kako je već ranije pravomoćno kažnjavan za iste ili slične prekršaja, vozaču slijedi donošenje rješenja o nemogućnosti podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.