Srijeda, 26 siječnja, 2022
0.2 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaZanimljivostiNapravili ste premasnu juhu ili umak? Spasite ih ovim trikom

Napravili ste premasnu juhu ili umak? Spasite ih ovim trikom

Na premasnu juhu stavite list zelene salate, pričekajte kratko, do pola minute, izvadite ga i bacite. List salate pokupit će višak masti. Možete ponavljati ovaj postupak više puta.

Postoje dva načina kako da odmastite premasnu juhu. Prvi je da pričekate da se ohladi ili da ju stavite u hladnjak. Nakon nekoliko sati na vrhu juhe će se stvorit sloj masnoće. Tada je samo pokupite žlicom i bacite.

No postoji i jedan puno brži način. Na premasnu juhu stavite list zelene salate, pričekajte kratko, do pola minute, izvadite ga i bacite. List salate pokupit će višak masti. Možete ponavljati ovo više puta dok juha ne bude masna onoliko koliko želite.

Na isti način možete odmašćivati i masne umake.

Želite li u startu biti sigurni da vam juha neće biti masna, otklonite većinu masti s mesa, ali nemojte ipak sve jer tada juha neće biti ukusna. Ako stavljate piletinu, maknite većinu kožice, ili na junetini masne dijelove.

Top-trikovi za super juhu:

  • Prerijetka juha – postat će gušća dodate li joj malo krušnih mrvica ili naribanog oguljenog krumpira. Ako dodajete krumpir pustite da se kuha još 10-ak minuta.
  • Preslana juha – stavite 2-3 oguljena krumpira, skuhajte i potom ih izvadite. Možete dodati i decilitar do dva vode.
  • Okruglice od griza – bit će velike i lijepe ako na vrh noža u smjesu dodate sode bikarbone.
Fotolia


  • Juhu nikad nemojte kuhati na prejakoj vatri jer će voda tada prebrzo ispariti, a meso ostati suho. Krčkajte je na laganoj vatri, tako da lagano baca ‘ključ’ na površini.
  • Juha će biti ukusnija ako u nju stavite više vrsta različitog mesa, npr. junetinu, piletinu i janjetinu zajedno.
  • Što više povrća stavite u juhu, to će biti ukusnija. Samo imajte na umu vrijeme kuhanja različitog povrća. Celer će se kuhati duže i možete ga odmah staviti s mesom, mrkva nešto kraće, a brokula će biti kuhana već za 10 minuta.

Izvor: 24 sata hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.