Srijeda, 14 travnja, 2021
4.7 C
Vinkovci
Naslovnica Slavonija Nastave od 18. siječnja, osnivači odlučuju o modelu

Nastave od 18. siječnja, osnivači odlučuju o modelu

Nastava u drugom semestru ove školske godine započinje u ponedjeljak, 18. siječnja, kako je planirano, a do četvrtka će biti jasnija slika kako će se ona izvoditi, doznaje Hina iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kao i prije, škola, osnivač i lokalno sjedište odlučuju o obliku nastave, a Ministarstvo ističe da su u tijeku konzultacije sa svim osnivačima, odnosno sa županijama i gradovima. Dio škola Sisačko-moslavačke županije radit će prema C modelu koji predviđa učenje na daljinu. Povodom zahtjeva Sindikata hrvatskih učitelja da se nastava u županiji odgodi za dva do četiri tjedna, s obzirom na situaciju nakon potresa, Ministarstvo ističe da su u ovom trenutku otvorene sve mogućnosti.

Pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin rekao je da se ulažu napori da se započne nastava u područjima pogođenim potresom, ali u kojem će obliku to biti, vidjet će. “I dalje smo svakodnevno na terenu i s ravnateljima i s ravnateljima. Prikupljamo sve relevantne podatke kako bismo mogli organizirati nastavu. Četrdeset i osam objekata nalazi se na području pogođenom zemljotresom, 28 je neoštećeno, devet je izvan upotrebe, a 12 je žuto označeno.” , izjavila je Karin “U mreži Prvih” Hrvatskog radija. Sve se, kaže, priprema kako bismo mogli krenuti prema modelu A. “Iz tog područja ima 912 deložiranih stanovnika, izvući ćemo broj djece s tog popisa i pružiti im internetsku nastavu, a Ministarstvo će im pružiti svu potrebnu opremu. da ostanu povezani sa svojim školama “, rekla je Karin.

Ravnatelj Srednje škole Petrinja Milan Orlić rekao je da je škola bila spremna za internet čak i za vrijeme pandemije. “Uspjeli smo odraditi prvi semestar s minimalnim izostancima, ali škola je spremna za internet. U procesu smo preseljenja u privatnu kuću, odnosno zgradu koju smo unajmili, a moći će se osigurati svi administrativni poslovi, kao i učitelji koji će tamo moći raditi. Ne mogu to raditi kod kuće “, rekao je Orlić. Također je izjavio da, što se tiče učitelja, “tri do četiri osobe imaju kuće koje treba srušiti, ljudi preuređuju svoj život, ali mi smo u kontaktu i oni će se pripremiti, što se tiče nastave, može započeti”.

Karin je također rekla da je plan započeti s vježbama evakuacije prvog dana u zagrebačkim školama, jer se oni već godinu dana tresu u Zagrebu i trebaju naučiti živjeti s tim.

Sindikat hrvatskih učitelja uputio je pet zahtjeva institucijama, uključujući da se učenici iz Sisačko-moslavačke županije odgađaju za najmanje dva do četiri tjedna i da se roditelji i zaposlenici zagrebačkih škola pismeno obavijeste o stanju školskih zgrada piše glas-slavonije hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.