Utorak, 11 svibnja, 2021
27 C
Vinkovci
Naslovnica Vijesti Nedozvoljeni prijenos lijekova sa psihotropnim tvarima preko graničnog prijelaza Županja

Nedozvoljeni prijenos lijekova sa psihotropnim tvarima preko graničnog prijelaza Županja

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Županja, policijski službenici su jučer, 15. rujna, prilikom obavljanja granične kontrole u tri navrata pronašli tablete koje sadrže psihotropne tvari, a koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga (NN 13/2019) Ministarstva zdravstva.
U 9,10 sati, austrijski državljanin je u osobnom automobilu austrijskih registracijskih oznaka imao 150 tableta Diazepam. U 19,35 sati u osobnom automobilu austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin, pronađeno je 60 tableta Bromazepam. U 22,50 sati pregledom osobnog automobila njemačkih registracijskih oznaka, državljaninu Bosne i Hercegovine pronađeno je 58 tableta Lexaurin.
Za navedene tablete nisu posjedovali medicinsku dokumentaciju niti su ih prijavili na upit carinskih i policijskih službenika, čime su počinili prekršaj iz članka 24. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Zbog počinjenih prekršaja, počiniteljima su pojedinačno uručeni prekršajni nalozi kojima im je izrečena novčana kazna, a tablete su oduzete.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.