Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Neredovito pranje posteljine može uzrokovati probleme s kožom i aknama

Neredovito pranje posteljine može uzrokovati probleme s kožom i aknama

U anketi tvrtke ‘Hammonds Furniture’ u kojoj je sudjelovalo oko 2000 Britanaca, 30 posto ispitanika je priznalo da posteljinu pere jednom godišnje ili rjeđe.

Ne postoji ništa poput mirisa svježih plahti, ali čini se kako alarmantan broj odraslih spava u prljavom krevetu, pokazalo je novo istraživanje.

U anketi tvrtke ‘Hammonds Furniture’ u kojoj je sudjelovalo oko 2000 Britanaca, 30 posto ispitanika je priznalo posteljinu pere jednom godišnje ili manje, dok je 38 posto priznalo da kapute pere isto toliko.

Dr. Aragona Giuseppe upozorio je da neredovito pranje posteljine može dovesti do rizika od infekcije, akni i neugodnog mirisa.

  • Ako ne perete odjevne predmete često, mogli biste biti izloženi riziku od infekcije ili se osjećati prljavo i neugodno mirisati. Posteljinu i jastučnice treba često prati, jer ako su prljave, to bi moglo uzrokovati akne, mrlje i druge probleme s kožom zbog prljavih bakterija na plahtama koje se prenose na vašu kožu – objasnio je dr. Giuseppe.
Young woman making bed at home

Istraživanje je također otkrilo i da svaki peti ispitanik pere čarape nakon deset ili više nošenja, dok je 15 posto reklo da opremu za teretanu peru samo jednom godišnje, piše Daily Mail.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.