Četvrtak, 29 srpnja, 2021
29 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaVijestiNOVA ODLUKA STOŽERA Od ponedjeljka u trgovine ćemo moći samo s maskama

NOVA ODLUKA STOŽERA Od ponedjeljka u trgovine ćemo moći samo s maskama

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o ‘nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak odluku o ‘nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski’.

Ta će se odluka primjenjivati od ponedjeljka, 13. srpnja, a prema njoj će maske za lice ili medicinske maske biti obavezni koristiti zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene piše jutarnji.hr.

Morat će ih nositi i vozači i putnici u prijevoznim sredstvima javnog prometa, kao i zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti i kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama, a maske će biti obavezne i za zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka te druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo, priopćio je Stožer.

Podsjetimo, jučer je zabilježen najveći broj novooboljelih otkad je epidemija koronavirusa u Hrvatskoj počela. Novih slučajeva je bilo čak 116  pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj trenutno 1.038. Još su 104 osobe na bolničkom liječenju, s četiri pacijenta na respiratoru.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.