Nedjelja, 18 travnja, 2021
7.6 C
Vinkovci
Naslovnica Vijesti Obitelj prve bebe rođene u 2021. razveselio poziv s Brača: ‘Sagradit ćemo...

Obitelj prve bebe rođene u 2021. razveselio poziv s Brača: ‘Sagradit ćemo vam novu kuću!‘

Foto:Privatna arhiva

Prihvatili smo odmah njenu ponudu. Puno joj hvala, izjavio je za Jutarnji otac malog Darisa Safića.

Prva beba rođena 2021. godine u rodilištu u Sisku, maleni Daris Safić, odlično je, kao i njegova majka koja je do poroda spavala u automobilu jer je njihova kuća u Petrinji srušena u katastrofalnom potresu.

  • Dobro su oboje, ali je problem što sada moram ići tamo gdje se dijele kamp kućice i vidjeti mogu li dobiti kakav smještaj. Moram nekome ispričati kakva je situacija i zamoliti da mi dovezu kamp kućicu. U bolnici su rekli da će pokušati ostaviti suprugu i dijete još jednu noć, ali ne mogu garantirati. Moguće je da će je morati otpustiti večeras, a ne znam kamo ćemo – kazao nam je otac prve ovogodišnje bebe Ferid Safić koji uz novorođenče, jedno starije dijete i suprugu brine još i o staroj i bolesnoj majci.

Osim djeteta, na novogodišnje jutro obradovala ga je i gradonačelnica Supetra, Ivana Marković. – Nazvala je gradonačelnica Supetra. Gospođa je rekla da je obaviještena da je rođena novogodišnja beba koja nema kamo jer nam je kuća srušena u potresu i rekla da će doći s projektantima i sagraditi nam kuću – kaže Safić koji je zahvalan gradonačelnici.

  • Prihvatili smo odmah njenu ponudu. Puno joj hvala – govori otac malog Darisa i stalno napominje kako je najvažnije da su svi živi i zdravi. Saznanje da će mu biti riješeno stambeno pitanje veliko je olakšanje u ovoj teškoj situaciji u kojoj, kako kaže, svi jedni drugima pomažu koliko mogu.

  • Još prije dva dana sam odlučila kako bi najbolje bilo da grad Supetar nekome obnovi kuću. A kada sam vidjela da je novorođenče ostalo bez doma, da je do poroda majka spavala u automobilu, odlučila sam im se javiti – kazala je gradonačelnica Supetra Ivana Marković dodajući da joj se javlja jako puno sumještana koji žele pomoći.

  • Kontaktirala sam projektante i geodete koji će besplatno pregledati kuću obitelji iz Petrinja i napraviti im projekte. Javili su mi se i zanatlije iz Supetra, keramičari i drugi majstori koji žele sudjelovati – u dahu je izgovorila gradonačelnica Marković dodajući kako će otvoriti poseban račun Grada Supetra gdje će se moći uplatiti donacije za obnovu kuće obitelji iz Petrinje.

  • Mislim da je ovo najbolji model za pružanje pomoći. Ljudi konkretno vide kamo su uložili sredstva i kako su pomogli – kazala je dalje dodajući da je kontaktirala i supetarske vatrogasce s kojima će, čim budu mogli, otići u Petrinju.

  • Što se mene tiče, možemo odmah sutra krenuti – kazala je Marković za jutarnji hr.

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.