Četvrtak, 22 travnja, 2021
19 C
Vinkovci
Naslovnica Hrvatska Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi - evo i za koliko!

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

Poskupjet će nakon što je Vlada u četvrtak utvrdila nove visine trošarina na duhanske prerađevine i proizvode

Od danas se povećava cijena cigareta jer stupa na snagu uredba prema kojoj će se povećati trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode.

Trošarina na grijani duhan će porasti čak 75 posto, dok će za sitno rezani duhan i cigarete porasti oko osam posto. Kutija cigareta tako ne bi smjela biti skuplja za 2 kune

Ministar Marić je izvijestio da se povećava visina trošarine na cigarete te iznos minimalne trošarine na cigarete. Pritom će specifična trošarina rasti s dosadašnjih 370 na 400 kuna za 1000 komada cigareta, što je povećanje od 8,1 posto. Što se tiče minimalne trošarine na cigarete, ona će porasti na 888 kuna za 1000 cigareta, s dosadašnje cijene od 824 kune, što je povećanje od 7,77 posto.

Trošarine za grijane duhanske proizvode

Ista ostaje proporcionalna trošarina od 34 posto od maloprodajne cijene cigareta. Za sitno rezani duhan za motanje cigareta i ostalih duhana za pušenje, visina trošarine se povećava za 7,5 posto, dakle sa 800 na 860 kuna za kilogram. Na isti iznos će i za isti postotak porasti i trošarina na cigarillose i cigare te se iznos trošarine odnosi na 1000 komada, prenosi net.hr.

Na grijane duhanske proizvode visina trošarine porast će za 75 posto, što znači sa 800 kuna na 1400 kuna za kilogram. Što se tiče e-tekućine, visina trošarine se neće mijenjati pa ostaje nula kuna za jedan mililitar.

 

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.