Srijeda, 21 listopada, 2020

Odličan trik koji će na prirodan način otjerati komarce

Iako za komarce često mislimo da nema lijeka, ništa nas ne košta okušati neke nove metode – a svakako su najbolje one prirodne koje vas mogu zaštiti bez rizika od kemikalija. Donosimo vam upravo jedan takav.

S dolaskom ljeta veselimo se toplijim danima i ugodnim večerima, no njih nam često znaju pokvariti dosadne napasti – komarci koji uvijek iznova pronađu put u naš dom. Svakako, razni komarnici na prozorima, zavjese i slične pregrade učinkovito sprječavaju njihov ulazak, no nemoguće ih je stalno držati zatvorenima – osobito pri vrućinama.

Razni repelenti koji se nanose na kožu mogu također biti učinkoviti, ali je i zahtjevno stalno biti ‘premazan’ s njima. Stoga, prirodna rješenja se nameću kao ona najbolja, barem kod obitelji s malom djecom koje su i česte žrtve bolnih, crvenih uboda.

Popularan recept upravo za to s Twittera je vrlo jednostavan, a sastojke vjerojatno već imate kod kuće te su vrlo jeftini.

Sve što vam treba je limun te klinčići. Limun jednostavno presijecite na pola te u svaku polovicu zabodite klinčiće. Nakon toga polovice limuna odložite u sobe u kojima boravite te obavezno spavaće sobe – budući da se većina uboda događa upravo po noći, dok spavamo.

Oni koji su isprobali trik kažu da pomaže i kod tjeranja muha, a bonus je što će svjež miris limuna i klinčića uz to osvježiti prostoriju.

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.