Nedjelja, 19 rujna, 2021
22 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaOdržana završna konferencija prekograničnog projekta IT community region

Održana završna konferencija prekograničnog projekta IT community region

Završna konferencija prekograničnog projekta IT community region 

Dana 30.8.2021. putem online platforme održana je završna konferencija projekta IT  Community region na kojemu je sudjelovalo i Učilište Studium u svojim prostorima. U sklopu  projekta opremljena je učionica sa stolnim računalima i IT opremom potrebnom za izvođenje  edukacija. Oprema koja je osigurana kroz projekt su dron, VR naočale, akcijska kamera i 3D  printer na kojoj je educirano 46 polaznika za IT program te 16 polaznika za usluge video  animacije, 15 polaznika završilo je 3D modeliranje te 15 polaznika program virtualne  stvarnosti.  

Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati ovog projekta u sklopu kojeg je izrađen i e learning sustav za održavanje edukacija te je educirano ukupno 140 polaznika IT SOFT skills  edukacija koje je sadržavalo čak pet zanimljivih tema copywriting, SEO i Google AdWords  administrator, web dizajn, community management te web administrator. Educirani su  pripadnici ciljne skupine u sklopu webinara “Kako zaraditi izradom IT sadržaja“. Ana Gale  ravnateljica Učilišta Studium na završnoj konferenciji projekta predstavila je sve realizirane  projektne aktivnosti koje su se događale na teritorijima Hrvatske te je napomenula kako se projektom usprkos svim neplaniranim okolnostima, prvenstveno misleći na pandemiju  koronavirusa, ostvarilo sve ono što je i planirano.  


Opremljen Centar za osnaživanje mladih za kreiranje digitalnih i VR sadržaja u Vukovaru sa  17 računala i dodatne opreme koja će biti dostupna korisnicima Centra. Ovaj Centar će  omogućiti pristup svim zainteresiranim sudionicima radionicama i webinarima za kreiranje VR  i 3D sadržaja te korištenje opreme i softvera. 


Prekogranični partneri projekta u sklopu projektnih aktivnosti opremili su računalni kabinet  na Otvorenom unuverzitetu u Subotici te su održane IT edukacije u Subotici za grafički dizajn, produkcija zvuka i video materijala te razvoj 3D video igara. Edukacije je završilo 39  polaznika, a održane su i sesije o eSME sadržajima – od ideje do pokretanja posla, otvaranja  firme i razvoja poslovne strategije za IT firme, formirani su alati za eMSP poslovno planiranje  i odlučivanje, uspostavljen Centar za osnaživanje mladih – kreiranje digitalnih sadržaja i  razvijena platforma za povezivanje IT freelancera s poslovnim subjektima koji su u potrazi za  uslugama te vrste. Kroz projekt je stvorena IT platforma koja za cilj ima povezati sve  domaće i prekogranične freelancere i poslovne tvrtke. Registracija kao i sami sadržaji na  platformi su u potpunosti besplatni (https://itcommunity.vura.hr/).  

Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije iz programa Interreg  IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014-2020., ukupna vrijednost  projekta je 524.393,45 EUR dok je EU sufinancirala projekt s 85% (445.734,41 EUR).  Projekt je započeo u lipnju 2019. godine, s ciljem jačanja prekogranične suradnje IT  stručnjaka u stjecanju znanja i sklapanju poslovnih odgovara kroz model klastera kao alata  za rast poslovnih inicijativa.

Projekt je također imao za cilj nadogradnju na postojeću  ponudu, poštujući resurse i potencijale ciljanih područja, stvaranje novih sadržaja i usluga te  usklađivanje s trendovima i tržišnom potražnjom za IT uslugama. 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.