Četvrtak, 29 rujna, 2022
14 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaRegijaOtmičari pečenog janjeta iz restorana u Kaknju traže da im se izda...

Otmičari pečenog janjeta iz restorana u Kaknju traže da im se izda fiskalni račun

Gotovo filmska scena se odvila u Kaknju, kada su dvojica nepoznatih muškaraca u jednom eminentnom ugostiteljskom objektu, napravili krivično djelo otmice, i nakon toga pobjegli u nepoznatom pravcu. Ubrzo nakon toga su poslali svoje zahtjeve.

“Naša dežurna služba je prije nekoliko minuta dobila poziv s nepoznatog broja, gdje nam se javio jedan od otmičara i uputio svoju listu zahtjeva. Navode da je razlog otmice konflikt prvenstveno s konobarom, a onda nakon toga i s vlasnikom ugostiteljskog objekta. Naše ekipe aktivno pretražuju teren, ali ne mogu da lociraju mjesto na koje su pobjegli s janjetom. Lista zahtjeva je gotovo neostvariva, i nadamo se najboljem ishodu ovog slučaja”, kaže Lutvo Pandur, policijski komesar Opštine Kakanj.

Otmičari su poslali jasnu poruku vlasniku ugostiteljskog objekta ali i policiji, da ukoliko u naredna dva sata ne dobiju traženo, da će pojesti janje do kosti.

“Oni traže da im se izda fiskalni račun, a ne da im se servira neki listić na kojem je konobar nešto naškrabao što i on ne može pročitati, jer smatraju da su zakinuti za cvaju. Također traže po šopsku salatu od kuće i gajbu piva kada naredni put budu svratili u taj objekat, jer ih je konobar zeznuo za salatu. Trenutno pokušavamo da ih zadržimo na vezi, kako bi locirali tačno mjesto odakle dolazi poziv, kako ne bi vlasnika izlagali tako velikom trošku koji otmičari zahtijevaju”, dodao je Pandur.

Zbog krivičnih dijela otmice, iznude, prijetnje likvidacijom, ucjene policije i nanošenja lakših tjelesnih povreda, otmičarima prijeti od 17 do 20 godina zatvora, kao i zabrana konzumiranja mesa u zatvorskoj menzi u trajanju od šest mjeseci.

Tekst je satiričnog karaktera – izmišljen je.

Izvor: Satro.info

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije