Utorak, 27 listopada, 2020

Ovako izgledaju bunkeri u koje će se milijunaši skloniti u slučaju smaka svijeta

Luksuzni stanovi preuređeni su u nekadašnjem raketnom silosu koji je izgrađen šezdesetih godina prošlog stoljeća, a u kojem su se čuvale interkontinentalne balističke rakete SM-65 Atlas.

Luksuzni bunkeri Survival Condo - 3Raketni silos preurđen u luksuzne stanove u slučaju apokalipseLuksuzni bunkeri Survival Condo - 2

Survival Condo nudi bunkere preuređene u luksuzne stanove u kojima možete dočekati smak svijeta. Riječ je o dobro osiguranim mjestima u bivšoj raketnoj bazi koje mogu izdržati nuklearni napad, prirodnu ili bilo koju drugu katastrofu piše punkufer.dnevnik.hr

Betonski zidovi u bunkerima debeli su oko tri metra te mogu odoljeti udarima vjetra od 225 kilometara na sat, dok ulaz sprječavaju čelična vrata teška osam tona. Cijeli objekt nalazi se ispod zemlje, ima 14 katova, a točna lokacija je – tajna.

Luksuzni stanovi preuređeni su u nekadašnjem raketnom silosu koji je izgrađen šezdesetih godina prošlog stoljeća, a u kojem su se čuvale interkontinentalne balističke rakete SM-65 Atlas.

Umjesto monumentalnih raketa ovdje danas možete naći uređene spavaće sobe, kuhinje s kupaonicom, ali i neke zajedničke prostorije za kraćenje vremena u slučaju apokalipse – poput sobe s biljarom, kinodvorane, teretane ili bazena.

Survival Condo nudi tri vrste mogućeg smještaja u stanovima od 85 do 330 četvornih metara, a za koje treba izdvojiti od 1,5 do 4,5 milijuna dolara.

Zanimljivo je napomenuti da novac nije jedini preduvjet za kupnju neobične nekretnine. Vlasnici žele prodati bunkere osobama različitih zanimanja čija bi znanja u slučaju smaka svijeta bila od velike koristi cijeloj zajednici. Ljudi s kriminalnim dosjeom, primjerice, neće biti u mogućnosti kupiti taj stan za preživljavanje.

Raketni silos preurđen u luksuzne stanove u slučaju apokalipse

Raketni silos preurđen u luksuzne stanove u slučaju apokalipse(Foto: Profimedia)

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.