Utorak, 11 svibnja, 2021
27 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Ove stvari radimo skoro svaki dan, a ne znamo da su opasne

Ove stvari radimo skoro svaki dan, a ne znamo da su opasne

Iako nas instinkt čuva od većine opasnih situacija, ipak postoje stvari za koje mnogi misle da su bezopasne, a zapravo uopće nisu tako sigurne kako mnogi smatraju.

1. Pijemo iz plastičnih boca

Mikroplastika se može naći u mnogim plastičnim bocama, a ona šteti ljudskom zdravlju. Te čestice mogu smanjiti plodnost, povećati masne naslage, imati negativan učinak na živčani i imunološki sustav, utjecati na razvoj muških genitalija, potaknuti dječju pretilost i povećati šanse za razvoj kardiovaskularnih bolesti, piše Brightside.

2. Koristite odjeću iz kemijske čistionice

Kemijsko čišćenje je kemijski proces. Mnogo opasnih kemikalija koristi se pri kemijskom čišćenju, a neke se mogu zalijepiti za tkaninu. Ako udišete ove kemikalije postoji mogućnost za iritaciju oka i otežano disanje, glavobolju, vrtoglavicu i probleme sa vidom.

3. Zadržavamo kihanje

24sata


 

Nikad ne smijete zadržavati kihanje. Ako to radite, postoji šansa da vam pukne bubnjić. Zadržavanjem kihanja može doći i do pucanja žila u očima, nosu i uhu.

4. Koristimo parfeme pune kemikalija

Puno parfema prepuno je toksičnih sastojaka koje tvrtke drže u tajnosti. Ovi sastojci dolaze iz nafte i mogu uzrokovati respiratorne i hormonske probleme, mučninu i povraćanje. U najgorem scenariju, može doći do raka ili trovanja parfemom.

5. Stišćemo prištiće

24sata


 

Prije svega, stiskanje prištića može ih pogoršati i čak uzrokovati ožiljke, a to nije baš korisno. Postoji područje lica poznato kao ‘trokut smrti’ koje ima izravnu vezu s mozgom i ako tamo izazovete infekciju pokušavajući istisnuti prištiće, bakterije lako mogu doći do živčanog sustava i izazvati komplikacije s vidom, paralizu, meningitis i u najgorim slučajevima smrt.

Koristimo kozmetiku sa sintetičkim sastojcima

Važno je znati sadrži li šminka koju koristite sintetičke komponente koje vam mogu biti vrlo štetne. Te se komponente s vremenom mogu akumulirati u vašem tijelu i uzrokovati iritaciju kože, pa čak i rak.

Ne mijenjamo jastuke

24sata


 

Svake večeri dok spavate, vaš jastuk upija ulje iz kože, kose i tijela. To može privući grinje na vaš jastuk, što može uzrokovati stvarno opasne alergije.

Čupate dlake iz nosa

Čupanje dlačica iz nosa može uzrokovati iritaciju i upalu kože. Ako uklonite dlačice, oslabit ćete i imunološki sustav, što može dovesti do meningitisa i drugih moždanih infekcija.

Jedemo kupovna gotova jela

Prethodno pakirana gotova hrana ima puno manje hranjivih tvari od svježe hrane. Mnogo tih gotovih jela proizvodi kancerogene tvari jer su kuhana na visokim temperaturama. Ti obroci također imaju tvari koje mogu povećati rizik od dobivanja dijabetesa.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.