Srijeda, 14 travnja, 2021
5.8 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Parfemoterapija: Fini miris nije jedini razlog zašto biste trebali svakodnevno nanositi parfem

Parfemoterapija: Fini miris nije jedini razlog zašto biste trebali svakodnevno nanositi parfem

Nosite li parfem svakodnevno? Ako ne, sada je vrijeme da to promijenite. Poanta nošenja parfema nije samo da mirišite dobro – nudi niz drugih pogodnosti! Zašto biste trebali nositi parfem?

Pogledajte ovaj vodič da biste saznali koje su prednosti nošenja parfema.

1. Mirisat ćete bolje

Očito je da je najveća prednost nošenja parfema to što vam pomaže da bolje mirišete. Parfem vam može pomoći pri zadržavanju neželjenih tjelesnih mirisa i može vam osigurati ugodan miris tijekom cijelog dana. Zapravo, mnogi parfemi traju čak 24 sata.

2. Poboljšajte svoje raspoloženje

Osim što ćete dobro mirisati, pravi parfem može vam potaknuti i raspoloženje. Vaš njuh izravno je povezan s vašim limbičkim sustavom, a mozak gotovo trenutno reagira na bilo koju vrstu mirisa koji nanesete na svoje tijelo.

Možete čak i nositi parfem da biste bolje projicirali raspoloženje u kojem ste. Na primjer, ako se osjećate razigrano i nestašno, možete nositi parfem koji odražava ovo razmišljanje. Ili, ako se osjećate sofisticirano i tajanstveno, možete nanijeti parfem koji odražava ovo raspoloženje.

3. Oslobodite se stresa

Ne samo da vam parfem može poboljšati raspoloženje, već može i ublažiti stres. Određena parfemska ulja djeluju umirujuće na duh i tijelo. Neka ulja mogu čak smanjiti tjeskobu i smanjiti krvni tlak.

Evo nekoliko najboljih parfemskih ulja koja pomažu u ublažavanju stresa: ulje lavande, bergamota, limunovo ulje, neroli ulje, ulje limunske trave, narančino ulje, ulje ylang-ylanga. Sve što trebate je poprskati se s malo parfema i stres će se rastopiti.

4. Spavajte bolje

Još jedna odlična stvar kod parfema je što vam može pomoći da bolje spavate. To je zato što vam eterična ulja u parfemima mogu pomoći da se opustite i potaknete bolji noćni san.

Ako želite poboljšati svoj san, potražite parfeme koji sadrže ova ulja: geranij, kamilica, bergamot, lavanda, kadulja, ruža.

Studije također pokazuju da vam miris vašeg partnera može pomoći da utonete u san. U nedavnom istraživanju objavljenom u Psychological Science, 155 sudionika je dvije noći spavalo u sobi s kontrolnim mirisom i dvije noći spavajući u sobi s mirisom svog partnera. Rezultati su pokazali da su sudionici imali 2 posto poboljšanu učinkovitost spavanja kada su spavali u sobi s mirisom svog partnera.

Dakle, ako želite poboljšati svoj san, potražite miris parfema sličan onom vašeg partnera.

5. Povećajte svoje samopouzdanje

Još jedna sjajna stvar kod nošenja parfema je ta što vam može pomoći u podizanju samopouzdanja. Baš poput lijepe haljine, pravi parfem može vam pomoći da se osjećate spremni za dan, a pomoći će vam i da prebrodite dan, a da ne budete svjesni svog tjelesnog mirisa.

Uz to, jer je miris čvrsto povezan s pamćenjem, pravi parfem može vam pomoći da ostavite dobar prvi dojam na onoga koga sretnete.

6. Pojačajte svoju privlačnost

Još jedna sjajna stvar kod parfema je ta što može djelovati kao afrodizijak. Afrodizijak je sve što pobuđuje spolni instinkt, povećava seksualno zadovoljstvo ili izaziva želju. Budući da parfem sadrži feromone, može vam pomoći privući određene partnere piše sensa hr.

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.