Srijeda, 21 travnja, 2021
12 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika Petrinja: Volonter pao s krova i poginuo

Petrinja: Volonter pao s krova i poginuo

Foto: 24sata/Facebook live

Nešto iza 10 sati je u Petrinji za vrijeme radova s krova na sanaciji štete nakon razornog potresa pao muškarac te je preminuo od zadobivenih ozljeda, javlja PU sisačko-moslavačka

Nesretan se slučaj dogodio u Petrinji gdje je u tijeku sanacija štete nakon razornog potresa.

Na spomenutom je području počela padati kiša te dodatno otežala uvjete, a muškarac koji je pomagao u popravku jednog krovišta pao je i preminuo od zadobivenih ozljeda, prenosi PU sisačko-moslavačka.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o volonteru rođenom 1963. godine, a nakon pada s krova više od pola sata reanimirali su ga očevici do dolaska Hitne te HGSS-a, ali nisu ga uspjeli spasiti.

Smatrao je da može pomoći, ja ga nisam mogao zaustaviti. Dovezao nam je tu kampicu i valjda više nije mogao, govori nam rođak preminulog volontera u Petrinji

Prespavao je sinoć, rekao ja ovo moram tebi napraviti. Skidao je crijep i rekao da mu dodam još koji, on je tu prespavao s nama, doručkovao i sve i krenuo zakrpati tu rupu. S čekićem je skidao stari dimnjak, i pronašli smo ga kod ljestvi. Dovezao je kampericu iz Gorskog kotara i više valjda nije mogao, ne znam više, riječi su rođaka muškarca koji je volontirao u Petrinji te pao s krova i poginuo.

Još nije poznato je li se nesreća dogodila zbog pada s krova ili je razlog bio nešto drugo.

– Sumnjamo da mu je možda pozlilo. Navodno nema nikakvih ozljeda pa možda i nije umro od pada s ljestvi – rekao nam je čovjek ispred kuće gdje je preminuo volonter.

Kako doznajemo radi se o muškarcu rođenom 1963. godine iz okolice Severina na Kupi.

– On je iz Maloga Jazića, majka mu je umrla prošle godine. Nije se ženio, bio je u Hrvatskoj vojsci i fizički aktivan. Jučer je platio vučnu službu u Severinu na Kupi i dovezao kampicu. Bio je sam na krovu, smatrao je da može pomoći, a ja ga nisam mogao zaustaviti – rekao je rođak preminulog.

Na terenu su i vatrogasci, a jučer su se ozlijedila još dvojica. Tako je dosad ozlijeđeno ukupno šest vatrogasaca. Vatrogasci su radili noćas, a nastavljaju i danas raditi na na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tijekom jutra je obavljena i smjena kako bi se dio vatrogasaca mogao odmoriti. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice piše 24 sata hr.

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.