Utorak, 7 prosinca, 2021
1.1 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaRegijaPo mladu došli traktorom

Po mladu došli traktorom

U duvanjskom kraju po mladu se dolazilo pješice, na konjima, na kolima koje su vukli konji, kamionima, autima i limuzinama pa čak i helikopterom, no nikada nije zabilježeno da je mladoženja po mladu došao traktorom.


Svadba za pamćenje u Tomislavgradu i duvanjskom selu Kazagincu, u blizini Buškoj jezera. U subotu su Marija Baković i Ivan Renić-Ćuto svoju ljubav potvrdili pred brojnim prijateljima i uzvanicima, piše Tomislavnews.

Ono što je neobično kod ove svadbe je što su po mladu došli – traktorom. I što je punica bila brža od njega!

U duvanjskom kraju po mladu se dolazilo pješice, na konjima, na kolima koje su vukli konji, kamionima, autima i limuzinama pa čak i helikopterom, no nikada nije zabilježeno da je mladoženja po mladu došao traktorom. Desetak mladića i mladoženja na traktoru su pjevali, veselili se, vijorila se i zastava.


 

Nakon što se mlada popela na traktor, krenuli su prema crkvi Spomen bazilici gdje su se vjenčali. Ispred su ih dočekali brojni prijatelji i uzvanici s pjesmom, ružama, bakljama…

Krenuli su zatim autima prema Kazagincu, prema mladoženjinoj kući. Obavili su tamo i tradicionalno bacanje jabuke kićenice preko krova kuće.


Posebna je bila i jabuka kićenica, koju, po starom običaju mladenke prebacuju preko mladoženjine kuće kad je svatovi dovedu-dovezu. A mladenki su izradile susjede poveliku kićenicu, a mladenka ju izvadila iz ćilimašice i lako je bacila na kuću, uz oduševljenje svatova.


Da je brža od traktora kladila se novopečena punica Josipa. No nitko se nije usudio prihvatiti okladu s obzirom da je punica dugogodišnja članica Atletskog kluba iz Tomislavgrada i najbrža Duvanjka na duge i planinske staze s titulom “Harambašice 21.”

Kako piše portal Tomislavnews, kažu da ova neobična svadba još traje.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.