Četvrtak, 22 travnja, 2021
19 C
Vinkovci
Naslovnica Zanimljivosti Pogrebnici zaboravili na mrtvaca dva i pol mjeseca

Pogrebnici zaboravili na mrtvaca dva i pol mjeseca

Foto: ilustracija

Pogrebnici u Beču “zaboravili” su mrtvo tijelo muškarca u njegovu stanu, ostavivši ga na njegovu krevetu više od dva mjeseca nakon što su potvrdili njegovu smrt.

Sonja Vicht, glasnogovornica gradskih vlasti, potvrdila je u utorak da tijelo nije bilo odneseno u mrtvačnicu u skladu s uobičajenom procedurom.

Susjeda tog 66-godišnjeg čovjeka, koja se o njemu brinula jer je već dugo bio bolestan i nije mu poznavala obitelj ni prijatelje, pronašla ga je mrtvog 11. studenoga 2020. Pozvala je policiju i predala im ključeve njegova doma.

Mislila je da je već odavno pokopan, ali ga je 27. siječnja, kada je u pratnji bilježnika koji je u njegovom stanu tražio oporuku, pronašla na krevetu.

“Riječ je nesretnom spletu okolnosti i problemu u komunikaciji” između ekipe koja je utvrdila smrt i onih koji su se trebali pobrinuti za pogreb, rekao je Nikolaus Salzer, direktor gradskog centra za higijenu. Naložio je internu istragu i naglasio da nikada nije čuo za nešto slično.

Datum pogreba muškarca još nije određen. Vlasti još provjeravaju postoji li neki član njegove obitelji koji bi ga želio organizirati. U slučaju da ne pronađu nikoga, organizirat će ga grad.

Izvor:Hina

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.