Nedjelja, 18 travnja, 2021
8 C
Vinkovci
Naslovnica Svijet Polarna hladnoća u SAD-u zaledila slapove Niagare

Polarna hladnoća u SAD-u zaledila slapove Niagare

Polarna hladnoća u SAD-u zaledila i slapove Nijagare – 4Foto: Afp

Dijelovi slapova Niagare koji se nalaze u državi New York na samoj granici između SAD-a i Kanade zaledili su se tijekom vikenda nakon što su se prošlog tjedna temperature u tom dijelu Amerike spustile na minus 18 Celzijevih stupnjeva.

Galerija

Polarna hladnoća u SAD-u zaledila i slapove Nijagare - 5

Polarna hladnoća u SAD-u zaledila i slapove Nijagare - 4

Polarna hladnoća u SAD-u zaledila i slapove Nijagare - 2


Britanski Independent piše da su turisti, koji su se jučer ondje zatekli mogli vidjeti i fotografirati velike komade leda kako plutaju rijekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tijekom čitavog dana.

List piše da, premda se na nekim fotografijama čini da su vodeni slapovi u potpunosti smrznuti, voda nikada ne prestaje protjecati unatoč ekstremno hladnome vremenu, a velike ledene površine na slapovima zabilježene su i tijekom 2014. i 2015., kada je područje zahvatio polarni vorteks.

Polarna hladnoća u SAD-u zaledila i slapove Niagare


Poput mnogih američkih država, i državu New York u posljednja dva tjedna zahvatio je hladni val, a još snježnih oborina u tom se području očekuje i u idućih nekoliko dana.

Posljednji su put ovakvi prizori na slapovima Niagare viđeni 2017. godine, kada je u tom dijelu države palo više od pola metra snijega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.

 

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.