Četvrtak, 4 ožujka, 2021
10.1 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika Policajci i carinici na graničnom prijelazu SL. Brod i SL. Šamac spriječili...

Policajci i carinici na graničnom prijelazu SL. Brod i SL. Šamac spriječili su pokušaj krijumčarenja opojnih droga, alkohola i duhana

Na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Slavonski Šamac policajci i carinici spriječili tri pokušaja krijumčarenja hašiša, kokaina, tableta, rakije i duhana. Za ta kaznena i prekršajna djela odgovarat će državljani Nizozemske(23 i 26), jedan Slovenac(33) odnosno državljanka Njemačke(21)

Policajci i carinici na graničnom prijelazu Slavonski Brod i Slavonski Šamac spriječili su tri pokušaja krijumčarenja opojnih droga, alkohola i duhana.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod u subotu 20.veljače na ulazu u RH obavljen je pregled osoba, vozila i prtljage dvojice državljana Nizozemske u dobi od 23 i 26 godine. Uz pomoć službenog psa za detekciju droga kod 23-godišnjaka pronađeno je 0,9 grama hašiša a kod 26-godišnjaka 25,55 grama hašiša.

Dan kasnije, u nedjelju 21.veljače oko ponoći na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolom autobusa, vozača, putnika i njihove prtljage pronađena je veća količina tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga. Naime, u pretrazi kod 33-godišnjeg putnika(državljanina Slovenije) pronađeno je 2.085 komada raznih tableta koje sadrže psihoaktivne tvari(apaurin, sanval i dr.) a za koje 33-godišnjak nije imao odgovarajuću liječničku dokumentaciju. Bit će kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Dvadesetak minuta kasnije, ali na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, kontroliran je kombi njemačkih nacionalnih i registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnjak, državljanin BiH, u kojem se također nalazila 21-godišnja državljanka Njemačke. Kod nje su policijski službenici pronašli 2,92 grama kokaina, a u unutrašnjosti vozila pronađeno je i 24 litre rakije i 11 kilograma duhana za koje 48-godišnjak nije imao carinsku deklaraciju. Oboma su uručeni prekršajni nalozi piše 24 sata hr.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.