Četvrtak, 22 travnja, 2021
19 C
Vinkovci
Naslovnica Crna kronika Policija uhvatila provalnika iz Ivankova koji je obijao automobile

Policija uhvatila provalnika iz Ivankova koji je obijao automobile

Fotografija: ilustracija

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su kriminalističkim istraživanjem dokazali osnovanu sumnju da je 41-godišnjak iz Ivankova počinio više kaznenih djela.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su proveli opsežna kriminalistička istraživanja nad 41-godišnjakom iz Ivankova za više počinjenih kaznenih djela.

Tako je dovršeno kriminalističko istraživanje teških krađa, provala u osobne automobile koje smo zabilježili proteklog vikenda u Vinkovcima.

Uredujući policijski službenici utvrdili su osnove sumnje kako je 41-godišnjak iz Ivankova počinio provale u dva osobna automobila iz kojih je Ivankovčanin otuđio bankovne kartice i druge predmete.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i kako je 41-godišnjak, nakon što je otuđio bankovne kartice iz obje provale, na prijevaran način zloupotrebljavao bankovne kartice.

Provedenim ukupnim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 41-godišnjak počinio kaznena djela teške krađe i računalne prijevare, zbog čega je proslijeđena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje smo tijekom propitivanja i provedenih dokaznih mjera utvrdili kako je 41-godišnjak počinio krađu 7./8. ožujka u Vinkovcima, gdje je iz automobila vinkovačke televizije otuđio nekoliko dijelova opreme za snimanje i drugih predmeta.

Policija je također nakon utvrđenih činjenica pronašla istovjetnog počinitelja, 41-godišnjaka iz Ivankova, koji je 2./3. travnja u Vinkovcima, u ulici Ivana Kozarca, iz osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka otuđio nekoliko odjevnih predmeta, punjače za mobitele te novac, zbog čega je oštećeni 22-godišnji Vinkovčanin podnio kaznenu prijavu navodeći kako je pretrpio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Naposljetku su policijski službenici u okvirima opsežnog kriminalističkog istraživanja utvrdili da je 41-godišnjak 3. travnja 2021. godine u Vinkovcima, u ulici  Dragutina Žanića Karle, iz parkiranog automobila vinkovačkih registarskih oznaka otuđio više bankovnih kartica, video kameru, punjač za mobitel i jaknu.

Oštećeni 32-godišnji Vinkovčanin je podnio prijavu zbog  nestalih predmeta, a policija je nakon očevida ovim ekspeditivnim kriminalističkim istraživanjem pronašla počinitelja, zbog čega je 41-godišnjaku iz Ivankova dopunjena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Policija je otkrivenog počinitelja, 41-godišnjaka iz Ivankova, zbog sumnje u utvrđena kaznena djela prijavila nadležnom državnom odvjetništvu, a kako je uhvaćen radi provođenja i utvrđivanja svih opisanih nedozvoljenih radnji, prijavljeni osumnjičenik je pritom, 6. travnja 2021. godine, zatečen i u posjedu opojne droge speed, zbog čega je prijavljen i za počinjen prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.